V Kunovicích a okolí si řidiči i místní oddechnou, na zimu se znovu zprůjezdní hlavní silniční tah

16. listopad 2021 15:00

Ředitelství silnic a dálnic 17. listopadu po opravách znovu zprůjezdní hlavní silniční tah přes Kunovice. Tedy alespoň do jara.

Oprava 1200 m dlouhého úseku silnice I/55 mezi Kunovicemi a Uherským Hradištěm začala v červenci a skončit by měla v polovině příštího roku. Jde o hlavní silniční tah a uzavřené místo bylo nutné objíždět přes Míkovice.

Od 17. listopadu 2021 do jara 2022 je tato část silnice znovu průjezdná. Stavební dělníci v Kunovicích i nadále zůstanou, dopravu to ale podle silničářů už omezovat nebude.

Jak se silnice přes Kunovice po opravách změní

Silnice I/55 v Kunovicích bude mít větší počet řadících jízdních pruhů než před rekonstrukcí. Silničáři také zrušili přechod napříč silnicí - ten se přesunul k autobusovým zastávkám. Zastávky pak dělníci nově zasunuli do zálivů, tak aby nezasahovaly do jízdních pruhů. Změny doznala taky rampa mimoúrovňové křižovatky, tu stavbaři upravili. V ulici Na Rynku pak stavbaři snížili šířku asfaltové vozovky silnice a podél ní vybudovali parkovací pruhy. 

Na jaře budou práce pokračovat

Obě etapy rekonstrukce silnice v Kunovicích se týkají úseku zhruba od podjezdu pod železniční tratí až po kostel svatého Petra a Pavla. Jarní práce budou probíhat v hlavní křižovatce u staré školy a v jejím nejbližším okolí. Skončit by měly v letních měsících.

Stavba za 140 milionů korun má podle silničářů zajistit lepší plynulost a bezpečnost silničního provozu na tomto frekventovaném úseku.

Podrobná dopravně-bezpečnostní opatření najdete i na speciální webové stránce https://www.prutahkunovice.cz/.

 

Kunovice - oprava silnice I/55 2021-2022
autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související