V Kroměříži oslavují zápis tamních památek na seznam UNESCO

6. červen 2006

Ode dneška v Kroměříži oslavují sedmé výročí zápisu Arcibiskupského zámku a zahrad na prestižní seznam UNESCO. Kroměřížští ho oslavují každý rok. Také letos nebudou chybět výstav, koncerty, komponované pořady a řemeslný jarmark.

Podle jednoho z organizátorů Petra Pálky, jsou oslavy každý rok podobné. Letos se ale v programu objeví několik změn. Prvním překvapením je výstava létajících plastik Zdeňka Macháčka. Sám autor jim říká Poletuchy. Výstava bude zahájena v úterý 6. června v 16 hodin v Květné zahradě.

Jako každý rok bude probíhat v zámku a podzámčí program plný divadla. V pátek 9. června se od 17 hodin na oslavách představí hned tři divadelní spolky. Tradičně také vystoupí Městské divadlo Brno. Tentokrát se jeho herci představí v úspěšném muzikálu Jesus Christ Superstar.

V zámku budou moci zájemci navštívit výstavu fotografií zahrad, které upravoval zahradní architekt Otakar Kuča. Jde o fotky Miroslava Pilata. A aby si v programu oslav zapsání zámku na listinu UNESCO mohl vybrat opravdu každý, nebude chybět dokonce ani uvedení barokní opery.

autor: pes
Spustit audio