V Kojetíně vznikají dva nové kruhové objezdy. Zaplatí je soukromý investor, který zde staví logistické centrum

26. květen 2022

Na okraji Kojetína na Přerovsku dělníci pracují na dvou nových okružních křižovatkách. Zaplatí je soukromý investor, který v lokalitě dokončuje logistické centrum. Stavbu křižovatek si vymohlo vedení města s odkazem na očekávaný nárůst dopravy.

Čtěte také

„Investor průmyslové zóny tady buduje dva kruhové objezdy. Je to dopravní řešení, na kterém město trvalo, protože kruhový objezd je podle našeho názoru nejbezpečnější dopravní řešení. Ten provoz zejména nákladní dopravy směrem od dálnice tu bude samozřejmě značný,“ popisuje nezávislý starosta Kojetína Leoš Ptáček.

Oba kruhové objezdy jsou od sebe vzdálené jen pár stovek metrů. „Smyslem tohoto dělení na dvě části je oddělení nákladní a osobní dopravy směrem do průmyslové zóny. Blíže k městu bude sloužit k nákladní dopravě a vzdálenější od města k osobní dopravě,“ doplňuje Ptáček.

Investor v Kojetíně zaplatí další akce

Stavební práce by měl investor dokončit v průběhu července. „Jižní okružní křižovatka u čerpací stanice o vnějším průměru třicet metrů je z poloviny dokončena a už nyní plně slouží pro příjezd stavební techniky do průmyslového parku. Severní křižovatka se šesti větvemi a vnějším průměrem 47 metrů je stavebně o něco složitější. Nyní probíhají přeložky inženýrských sítí, stabilizace podloží pod komunikacemi a byly zahájeny práce na výstavbě středového ostrůvku,“ potvrzuje tisková mluvčí investora Lucie Mareš Heřmanská.

Čtěte také

Po dokončení rondelů investor slíbil opravit i cestu v místní části Popůvky, kterou v době stavby využíval jako objízdnou trasu. Město Kojetín si ale od něj vyžádalo i další akci. „Investora průmyslové zóny v Kojetíně čeká zkapacitnění a modernizace čističky odpadních vod. V současné době se zadává projektová dokumentace a rozhodně se bude jednat o mnoho desítek milionů,“ komentuje aktuálně uzavřenou dohodu kojetínský starosta.

autor: kra
Spustit audio

Související