V Janských Lázních připravují novou cestu ke Stezce korunami stromů. Bude doplněna úkoly a kvízy

21. květen 2023 07:28

Provozovatel Stezky korunami stromů v Janských Lázních upravuje jednu z přístupových cest. Tu doplní úkoly a kvízy zaměřenými na krkonošská lesní zvířata. Hotová bude do konce května.

Podle marketingového ředitele stezky Zdeňka Popa je nová cesta pro turisty bezpečnější než ta stávající, která vede po frekventované silnici. „Chceme, aby lidé nemuseli chodit spolu s kočárky po té hlavní přístupové trase. Tato cesta zda existuje, takže ji chceme trošku zrevitalizovat a potom upravit tak, aby byla zábavná právě i pro rodiny s dětmi.“

Stezka korunami stromů Krkonoše
Za první rok své existence se s více jak 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce severních a východních Čech. Její oblíbenost se projevila i v podobě absolutního vítězství v soutěži DestinaCZe 2018 o nejoblíbenější atrakci v České republice pořádanou agenturou CzechTourism. Stezka je unikátní svou podzemní jeskyní s edukační expozicí o půdě a během procházky návštěvníci vystoupají z podzemí až do výšky téměř 43 metrů, navíc je bezbariérová po celé své délce.

Spustit audio

Související