V Haluzicích vjel autobus do rodinného domu. Devět lidí se zranilo

25. leden 2018 08:05

Při ranní nehodě autobusu v Haluzicích na Zlínsku se zranilo devět lidí. Autobus vjel do rodinného domu. Na místě jsou policisté i hasiči.

V autobuse jelo 21 cestujících, řidiče s těžkým zraněním museli z autobusu vyprostit hasiči, říká jejich krajský mluvčí Roman Žemlička.

Autobus havaroval kolem 5:30. "Devět z nich bylo zraněno lehce, řidič autobusu utrpěl středně těžké zranění. Ve voze byl zaklíněný, musel proto být vyproštěn s pomocí hydraulického zařízení," uvedl Žemlička. Havarovaný autobus svážel lidi do zaměstnání, nešlo tedy o klasickou linku.

Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Přesné příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje policie. "O příčinách je předčasné mluvit, k nehodě ale pravděpodobně přispělo náledí," řekl ČTK policejní mluvčí Petr Jaroš.

Dům, do kterého autobus narazil, může mít narušenou statiku. Na místo byl proto povolán statik, který rozhodne o dalším postupu prací při vyprošťování autobusu. "V době nehody byl v domě jeden člověk, vyvázl bez zranění," doplnil Žemlička.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK

Související