V Gambii jezdí děti do školy na českých kolech. Kola pro Afriku pomáhají už 10 let

13. září 2022

Hosty Českého rozhlasu Zlín byli Roman Posolda, zakladatel organizace Kola pro Afriku a 12letá reportérka Rádia Junior Viki Seifertová, ambasadorka České koalice pro ochranu biodiverzity.

Mladá dvanáctiletá dáma Viki Seifertová a zkušený, ostříleně působící muž Roman Posolda mají mnoho společného. Není jim lhostejný osud této planety a lidí okolo nás.

Potkali se v rádiu, kde Viki jako reportérka Rádia Junior natočila s Romanem rozhovor, při kterém našli společnou řeč. Viki je totiž ambasadorkou koalice, která sdružuje české ochranáře, kteří chrání přírodu anebo pomáhají zvířatům anebo lidem po celém světě. Roman Posolda je zakladatel organizace Kola pro Afriku.

„Všechno to začalo vlastně, když jsem chtěla pomáhat mořským želvám,“ prozrazuje v rozhovoru Viki o tom, jak se stala ambasadorkou. Roman Posolda o založení organizace Kola pro Afriku, která už 10 let pomáhá gambijským dětem na cestě do školy, říká: „Impulsem bylo setkání s kamarádem Richardem v době, kdy jsem se v Anglii věnoval obdobnému projektu jako jsou Kola pro Afriku.“

Jak funguje projekt Kola pro Afriku? A jak probíhala společná mise Viky a Romana do Gambie? Jaké kolo je vhodné pro Kolo pro Afriku a jak lze kola organizaci darovat?

Nejen to se dozvíte v záznamu rozhovoru s Viki Seifertovou a Romanem Posoldou.

Projekt Kola pro Afriku
Spustit audio

Související