V Českých Budějovicích vrcholí závěrečným koncertem Hudební festival Emy Destinnové

10. září 2013

Sólisté, orchestr i sbor předvedou na závěr Hudebního festivalu Emy Destinnové Verdiho Reqiuem. Od úterý přesně za měsíc to bude 200 let od narození tohoto významného italského skladatele, a tak je právě jemu závěrečný koncert 24. ročníku hudebních slavností věnován. Koncert začíná v 19 hodin v českobudějovickém kostele sv. Jana Nepomuckého.

„Naši sólisté jsou všechno renomovaní pěvci, kteří zpívají po celém světě. Jsou to pěvci, kteří buď už na našich galakoncertech zpívali nebo zpívat budou. Takže tito čtyři pěvci by mohli mít svůj koncert. Dva sólisté zůstávají z operního galakoncertu, to jsou Stella Grigorian - mezzosoprán a Hector Sandoval - tenor a k nim se ještě přidá Katia Pellegrino - soprán, která vystupovala na hudebních slavnostech už před dvěma lety a jako bas se představí Mika Kares,“ říká jedna z pořadatelek Vítězslava Kazilová.

Sólisty bude doprovázet Filharmonie Brno, ale také sbor. „Zvolili jsme Český filharmonický sbor z Brna, v současné době je to nejlepší sbor v celé Evropě, který vystupuje nejen tady u nás, ale po celém světě a spolupracuje i s Berlínskými filharmoniky, což už samo o sobě si zaslouží pozornost. A pochopitelně i dirigent je důležitý, zase volíme to nejlepší, a to je Leoš Svárovský. Takže když to všechno sečtete dohromady, tak by vám to vydalo na několik samostatných koncertů.“

Závěrečný koncert Hudebních slavností Emy Destinnové začíná v úterý v kostele sv. Jana Nepomuckého v 19:00.

autoři: jam , Romana Lehmannová
Spustit audio