V centru Uherského Hradiště začaly opravy Prostřední ulice, kterou projdou denně tisíce lidí

6. duben 2022 11:20

Prostřední ulici v Uherském Hradišti začali opravovat řemeslníci. Asi nejznámější ulice ve městě, kterou denně projde zhruba osm tisíc lidí, bude mít nový povrch.

Možná nejznámější ulicí v Uherském Hradišti je ulice Prostřední, která spojuje Masarykovo a Mariánské náměstí. Historickou uličkou s mnoha obchody a provozovnami denně projde zhruba osm tisíc lidí. Ti si teď budou muset dávat pozor, protože kromě nich se tam v nejbližších měsících budou pohybovat i řemeslníci. Prostřední ulici totiž společně se sousední Mlýnskou čeká rekonstrukce.

Ulice budou mít nový povrch ze žulové dlažby. V ní budou zakomponovány čtyři bronzové plakety s historickými zajímavostmi. Bude zde také nové veřejné osvětlení. Práce jsou rozděleny jsou proto do několika etap, které si vždy vyžádají částečnou uzavírku. V některých fázích však bude podle zástupců radnice nutná i uzavírka úplná, a to při výměně konstrukce vozovky.

Opravy potrvvají do konce srpna. Náklady činí téměř 20 milionů korun, město je plně hradí ze svého rozpočtu,

Názory na rekonstrukci Prostřední ulice jsou u zástupců města i obyvatel rozpolcené. Část opravu této ulice schvaluje, část ji považuje za zbytečnou a upřednostnila by raději opravy jiných, více zanedbaných částí města. Informace i názory shrnul v reportáži Českého rozhlasu Zlín redaktor Michal Sladký.

V centru Uherského Hradiště pokračuje i rekonstrukce Růžové ulice. Řemeslníci v ní pracují na výměně povrchu vozovky a chodníků, doplnění mobiliáře a vybudování veřejného osvětlení, které v ulici dosud scházelo. Práce by měly skončit v červnu, náklady přesáhnou 4,5 milionu korun.

Spustit audio

Související