V centru Liberce uzavřeli část Sokolské ulice. Oprava inženýrských sítí tam potrvá asi 4 měsíce

14. červenec 2021 09:00

Oprava inženýrských sítí uzavřela jeden z hlavních tahů v Liberci, Sokolskou ulici. Ta patří k nejvytíženějším ve městě.

Vede z centra od Šaldova náměstí k Malému divadlu a odtamtud dál až k Lužické Nise. Navazuje na ní silnice ve směru do Pavlovic a také k výpadové silnici na Frýdlant nebo Děčín. Zavřený teď bude úsek od křižovatky s Frýdlantskou ulicí až po křižovatku se Zhořeleckou ulicí u Malého divadla.

Liberec práce plánuje do poloviny listopadu. V první fázi se tam totiž má vyměňovat přes 300 metrů téměř 70 let starého litinového vodovodu a víc než 200 metrů kanalizace. Na zimu bude silnice otevřená, ale už v příštím roce se bude s pracemi pokračovat.

„Půjde o velice náročnou rekonstrukci, která potrvá zhruba čtyři měsíce. Nicméně už v příštím roce, a následně i v dalších letech, tam bude pokračovat druhá etapa, která počítá s pokládkou nového asfaltového povrchu, opravou chodníků, přidáním parkovacích míst a výsadbou zeleně,“ vysvětlil mluvčí magistrátu Tomáš Tesař:

Sokolskou ulicí vede hned několik linek směrem do Pavlovic, ale také do Machnína a okolních čtvrtí. Se změnou trasy tak budou muset počítat cestující v autobusech číslo 13, 24, 26, 28, 32, 99 a 600, která vede do obchodního centra Globus.

autoři: Jana Pšeničková , Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související