V Brně startuje oficiální olympijská kampaň Žijeme Londýnem

24. květen 2011

Cílem organizátorů je podpořit české olympioniky chystající se na letní olympiádu v Londýně v roce 2012, ale i připomenout veřejnosti úspěchy na předešlých hrách. „K tomu slouží i výstava fotografií, která bude z brněnského náměstí Svobody putovat do dalších měst republiky,“ prozrazuje předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

Vernisáže putovní výstavy se kromě oficiálních představitelů Českého olympijského výboru, Jihomoravského kraje a dalších regionů zúčastní také bývalí špičkoví sportovci a úspěšní účastníci olympijských her z regionu: mimo jiné gymnastka Věra Růžičková, sportovní střelec Petr Málek, atletka Šárka Kašpárková a basketbalistka Ivana Večeřová.

Oficiální kampaň začne v úterý v 19 hodin na brněnském náměstí Svobody. „Je symbolické, že projekt Žijeme Londýnem začíná právě na jižní Moravě. Brno je mladé a sportovní město i výborný pořadatel vrcholných mezinárodních akcí a zdejší region navíc patří k největším a nejúspěšnějším základnám našeho sportu,“ vysvětluje předseda Českého olympijského výboru.

Informace o LOH v Londýně nabízí speciální stan

Součástí úterního zahájení kampaně bude i představení originálního anglického doubledeckeru vybaveného špičkovou multimediální technikou a také unikátní videomapping – projekce záběrů a snímků s olympijskou tematikou na fasády budov. O den později je připraven vzdělávací program pro žáky 6. a 7. tříd.

Do britské metropole by na OH mohlo zamířit relativně hodně sportovních fanoušků z České republiky. „Letní olympijské hry tak blízko dlouho nebudou,“ připomíná Jirásek, „další budou v Brazílii, ty následující pravděpodobně v Africe.“ Mezinárodní olympijský výbor totiž chce, aby největší sportovní podnik světa hostily postupně všechny kontinenty planety.

Kampaň připomíná také největší úspěchy našich sportovců
autor: Zuzana Plíšková
Spustit audio