V Baťově nemocnici ve Zlíně je od pondělí ordinace pro lidi s příznaky nákazy koronavirem

9. březen 2020 09:51

Kraj zřídil speciální ordinaci z preventivních důvodů pro lidi, kteří nemusejí být nakaženi koronavirem, ale nechtějí z důvodů prevence nakazit ostatní v běžných ordinacích.

Pro lidi s příznaky nákazy koronavirem je v krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně speciální ordinace. Jediné infekční oddělení ve Zlínském kraji je pouze v Uherskohradišťské nemocnici. Podle lidoveckého hejtmana Jiřího Čunka ordinaci zřídili hlavně kvůli návratům lidí z dovolených po jarních prázdninách.

Čtěte také

„Takže se předpokládá, že někteří i při příznacích, které nemusejí znamenat, že to nebude koronavir, ale obavy mít budou, z důvodu toho, aby nenakazili ostatní v těch běžných ordinacích, tak zřizujeme infekční ordinaci, která bude tady v krajské nemocnici,“ uvedl pro Český rozhlas Zlín Jiří Čunek.

Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně pro své občany zřídila telefonní linku 724 221 953 a 577 006 759, které jsou k dispozici každý den od 7:00 do 19:00 hodin (včetně dnů pracovního klidu) a v případě dotazů e-mail: covid19@khszlin.cz.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související