Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce

1. únor 2019 15:00

Ornitologické vycházky, exotika v Lysé nad Labem, hasičský ples, maškarní bál, bruslení a zimní prohlídky hradů - to jsou naše tipy, jak příjemně strávit víkend.

 Sobota 2. února 

Dnes se ve středních Čechách konají zimní ornitologické vycházky u příležitosti Světového dne mokřadů. Ta v Neratovicích měří asi 7 km a sraz je v 9 hodin na pravém břehu Labe pod železničním mostem. V Městci Králové je sraz taky v 9 hodin na hrázi Krčského rybníka. V Srbsku se zájemci sejdou ve stejnou dobu před vlakovým nádražím a trasa povede podél řeky Berounky do Berouna. A vyrazit můžete i podél Vltavy z Řeže do Roztok. A to pět minut po desáté od železniční zastávky na lávce v Řeži.

Na výstavišti v Lysé nad Labem se koná Exotika trh. Setkají se na něm milovníci exotických rostlin, ptáků, akvarijních a terarijních živočichů i sbírkových přírodnin. Trh najdete na výstavišti v hale C a otevřeno je od 8:00 do 15:00 hodin.

Karlštejn vlastním tempem, aneb křížem krážem hradem bez průvodce! Právě tak se jmenuje speciální akce, která se koná dnes a zítra u příležitosti letošního zahájení jarní sezóny. Základní prohlídkový okruh bude návštěvníkům přístupný tak, aby si ho každý mohl projít vlastním tempem. Otevřeno je po oba dny 10:00 – 15:00.

Dneškem začínají i zimní prohlídky hradu Český Šternberk. Kdo nechce čekat na jarní zahájení návštěvnické sezóny, může se do památky podívat vždycky o víkendu v únoru i březnu a to v sobotu a v neděli, v 13:00. Dostanete se na prohlídkovou trasu, ve druhém poschodí hradu a zahrnuje patnáct bohatě zařízených místností.

Rožmitále pod Třemšínem se od osmé hodiny večer pořádá v místním společenském centru tradiční ples hasičů. Hrát bude kapela Sekvence a přichystaná je bohatá tombola.

V Hostivické sokolovně se koná již pátý ročník oblíbeného Maškarního plesu. Letos se nese ve znamení filmu a na programu je na programu je spousta veselých soutěží včetně vyhlášení nejlepší masky večera a osvědčená kapela Bůhví. Začátek v 19:00.

Neděle 3. února

V neděli můžete vyrazit na největší výstavní a prodejní akvaristickou burzu v Praze. Jmenuje se Ryby a rybičky a od půl deváté ráno do půl dvanácté dopoledne ji najdete v První jazykové základní škole na Pankráci.

Zooparku Zelčín v Hoříně na Mělnicku se podívejte Za zvířátky do ohrádky. Jde o komentovanou prohlídku a krmení zvířat mezi desátou a jedenáctou dopoledne. Pořádně se na to oblečte a obujte a uvidíte, jak zvířata bydlí, jak se chovají a budete si je moci i pohladit. Čeká vás prohlídka venkovní ohrady i stájí a doporučuje se rezervace.

Muzeum Českého krasu v Berouně si připravilo dobrou zprávu pro všechny návštěvníky. První víkend v měsíci totiž nabízí vstup se slevou. Na prohlídku expozic se dostanou za pouhých 5,- Kč za osobu. Dnes je otevřeno 10:00 – 17:00.

Klub českých turistů vás zve na procházku okolím Mladé Boleslavi. Čeká vás túra nenáročným terénem dlouhá do deseti kilometrů. Sraz je v jednu hodinu odpoledne u Sportovní haly a vrátíte se mezi půl čtvrtou až čtvrtou hodinou.

Měli jste pořádný nedělní oběd a pomohlo by vám trochu se rozhýbat?  Tak to máte šanci na Brandýsko – Boleslavském bruslení. V Brandýse nad Labem totiž postavili mobilní kluziště, na kterém se můžete prohánět v neděli až do půl osmé večer. Jinak je otevřeno od pondělí do pátku od dvou odpoledne do půl osmé večer. Ledovou plochu najdete v Zahradnické ulici.

 

 

Spustit audio