Uherské Hradiště zaměstnalo euromanažera, pro město bude vyhledávat možnosti financování z Evropské unie

30. květen 2014

Radnice v Uherském Hradišti má od začátku nového roku euromanažera. Zřízením nové funkce vedení města reagovalo na výzvu Krajského úřadu ve Zlíně, který tuto možnost nabídl všem takzvaným trojkovým obcím na Zlínsku.

Zlínský kraj oslovil všech třináct obcí, které jsou pověřené výkonem státní správy. " Následně poté zastupitelstvo schválilo, že do tohoto projektu vstoupíme a zaměstnance přijmeme," vysvětluje tajemník Uherského Hradiště Josef Botek.

Jeho úkolem bude vyhledávat různé tituly, které nabízí možnosti čerpání fondu z Evropské unie. "Další jeho důležitou povinností je nabízet svoji práci také všem obcím našeho správního obvodu," upřesňuje tajemník Botek. Ty se na něj budou obracet s žádostí o to, aby jim pomohl vyhledávat jednotlivé fondy Evropské unie, zpracovával s nimi projekty a sháněl peníze z těchto strukturálních fondů.

Nového euromanažera bude po dobu jednoho a půl roku financovat ze sedmdesáti procent mzdových prostředků Zlínský kraj. " Další rok a půl jsme povinni ho zaměstnávat s tím, že jeho financování už bude v plné výši na městě," říká tajemník Uherského Hradiště Josef Botek.

Nabídku na zřízení nové funkce přijalo Uherské Hradiště jako jedno z prvních v kraji. Vhodného kandidáta na euromanažera vybrala radnice z řad svých stávajících zaměstnanců. " Bude mu pouze přepracována pracovní smlouva podle podmínek Zlínského kraje a ihned poté jej začneme využívat," doplňuje tajemní Botek.

Spustit audio