U posluchačů Českého rozhlasu vyhrál v Pochoutkovém roce recept na štrachandu

V internetovém hlasování Pochoutkového roku zvolili posluchači celkovým počtem 2 300 hlasů nejlepším receptem štrachandu. Jedná se o starý recept z Domažlicka. Štrachanda představuje zapečené brambory s houbami a uzeným masem.

 V Pochoutkovém roce je zapekl Dalibor Marounek z Roudnice nad Labem. Ten rád sbírá houby celý rok a také je rád fotí a zkouší houbové recepty. Už vydal i několik knih a podílel se na atlasu hub. Je členem nadšenců, kteří chodí do lesa houby fotit. Takové houbaře sdružuje skupina houbolov – fotolov.

Za toto vítězství získá Dalibor Marounek šek v hodnotě 15 000 Kč na nákup kuchyňského vybavení od sponzora soutěže. Poukázku předáme na slavnostním finále Pochoutkového roku.

Recept na štrachandu najdete zde.

Výhra pro hlasující

Ze všech 11 234 hlasů vylosovala porota Pochoutkového roku – Naďa Konvalinková, Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík – výherkyni, která se může těšit na šek v hodnotě 10 000 Kč na nákup kuchyňského vybavení od sponzora soutěže.

Výherkyní se stala Miroslava Helclová z Plzně!  Prozradila, že hlasovala pro ořechový dort Hany Koudelkové. Výhra ji zaskočila, prý ještě nikdy nic nevyhrála.

Výhru obdrží na finále Pochoutkového roku. Tam také porota prozradí, kdo se stane hlavním vítězem soutěže, a kdo se umístí na 2. a 3. místě. Tedy ty, kteří převezmou poukázky v hodnotě 30 000, 25 000 a 20 000 Kč.

Pogratulovat vítězům přijdou i Marcela Holanová, Daniel Hůlka, Jitka Zelenková, Milan Drobný, Petra Černocká i Jana Chládková. Finále pro vás bude moderovat Patrik Rozehnal a odvysíláme ho v neděli 9. prosince v 10 hodin dopoledne a v repríze v 21 hodin večer.