U Hovězí spadli do Bečvy z lodě dva muži. Jejich stav je vážný

22. červen 2020 18:28

 Při sjíždění Vsetínské Bečvy, v níž teče po vydatných deštích více vody než obvykle, se dnes odpoledne převrhla kanoe se dvěma muži. 

Neštěstí se stalo pod splavem v Hovězí na Vsetínsku, zdravotní stav obou mužů je velmi vážný. Jednoho z mužů bylo po vytažení z vody poblíž jezu nutné oživovat, druhého proud unášel asi 2,5 kilometru.

Poté, co se tonoucího podařilo dostat na břeh, přiletěl pro něj záchranářský vrtulník. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Po řece podle ní pluly dvě kanoe, v jedné byli dva muži, ve druhé muž a žena. Splav v Hovězí ale vodáci nesplouvali. "Vyhodnotili to jako nebezpečné, lodě proto obnesli a nastoupili do nich znovu až pod jezem. Kanoe se dvěma muži se pak ale znovu k jezu přiblížila, proud vody loď vtáhl, ta se převrhla a muži se začali topit," uvedla mluvčí.

Mužům se z vody snažili pomoci jak jejich kolegové z druhé kanoe, tak i lidé z okolních domů.

"Jednoho muže se jim podařilo vytáhnout, lidé ho oživovali. Pak přijeli hasiči a záchranná služba, kteří pokračovali v resuscitaci. Sanitka následně muže odvezla do nemocnice ve Vsetíně. Druhého muže unášel proud vody asi 2,5 kilometru. Přiletěl pro něj vrtulník," řekla Javorková.

O aktuálním zdravotním stavu mužů neměla před 18:30 zprávy. Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana je jeden muž v kritickém stavu.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související