Tvarohový dezert ve skleničce
V létě většina z vás ocení svěží a rychlá jídla, do kterých se navíc podaří přidat i něco z vlastní zahrádky. Dnes si připravíme tvarohový dezert. Zabere nám tak patnáct, dvacet minut. I s hledáním skleniček. Protože právě ty budete potřebovat.
Budete potřebovat:
1 vanička plnotučného tvarohu
1 kostka žervé
50 g másla
14-16 celozrnných sušenek
2 vanilkové cukry
4 lžíce medu
citrónová kůra
skořice
ovoce na ozdobu dle chuti
Postup:
1. Sušenky rozdrtíme a smícháme se skořicí.
2. Máslo rozpustíme, promícháme se sušsenkovou drtí a rozdělíme na dno skleniček. Jemně přitlačíme.
3. Tvaroh vyšleháme dohladka s žervé, vanilkovými cukry, medem a citrónovou kůrou.
4. Rozdělíme do skleniček.
5. Poslední vrstvou bude ovoce dle chuti nebo zavařenina. Skleničky dáme do lednice a servírujeme vychlazené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.