Tvarohové lité řezy

I mezi muži jsou věrní posluchači Apetýtu. Jedním z nich je Petr Meduna z Dobšic u Znojma, který nám poslal tento recept. Už si ani nepamatuje, od koho ho má, ale u nich doma jsou tyto řezy velice oblíbené.

Budete potřebovat:

těsto:
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru
2 špetky citrónové kůry
1 špetku soli
3 lžíce kakaa
250 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku na pečení
200 ml mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru
2 vejce
1 vanilkový pudink
200 ml mléka

Postup:

1. Smícháme suroviny na náplň a dáme stranou.

2. Na těsto nejprve vyšleháme vejce s oběma cukry a přidáme zbytek surovin.

3. Vzniklé těsto vlijeme do vyššího a hrubou moukou vysypaného plechu.

4. Na těsto pak nalijeme tvarohovou náplň a vidličkou opatrně rozmícháme, aby vznikl vzorek.

5. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.