Tržby klesly až o třetinu, počítá obchodník ztráty při uzavření Brněnského mostu v Jihlavě

4. listopad 2018 06:20

Brněnský most v centru Jihlavy byl uzavřený půl roku. Za tu dobu museli všichni řidiči na objízdné trasy a míjeli tak obchody a benzínky poblíž mostu.

Pár dnů po otevření je čas spočítat, o kolik tržeb obchodníci přišli. Někteří si stěžují, například v centru Citypark mají čísla spíše pozitivní.

Potraviny u křižovatky

Lidí bylo méně, kvůli zákazu hodně ubyly tržby. Myslím ale, že to půjde zpátky do starých kolejí,“ říká prodavačka v potravinách U Gábinky poblíž velké křižovatky na okraji Jihlavy. „Bylo to asi třetinu, ale jak to otevřeli, tak se to vrací.“

Jihlava, okolí Brněnského mostu
Jihlava, okolí Brněnského mostu

Poblíž malých potravin stojí, naproti sobě, dvě benzínové čerpací stanice. Také ony se ocitly mimo hlavní tah, v podstatě na částečně slepé ulici. „Doufám, že se nám vrátí zase zpátky. Teď už je to lepší, už máme radost,“ dodává paní z benzinové čerpací stanice.

Méně zákazníků, ale větší tržby

Hned vedle Brněnského mostu stojí velké nákupní centrum.

„Je docela zajímavé, že mi sledujeme určitou disbalanci mezi počtem návštěvníků a tržbami. Návštěvnost v řádech jednotek procent šla dolů, ale obraty šly nahoru. Znamená to, pokud sem návštěvník přišel, za jednu návštěvu udělal nákupy dva,“ řekla Jana Vránová, která se v nákupním centrum stará o marketing.

autoři: Daniel Zach , mik
Spustit audio

Související