Třinečtí hokejisté porazili v prvním čtvrtfinále Vítkovice 3:2

21. březen 2019 00:10

Jasnou herní i střeleckou převahu měli hokejisté Třince v prvním čtvrtfinálovém utkání play off s Vítkovicemi. Nakonec regionální derby skončilo 3:2 pro domácí Oceláře a Ostravané v závěru mohli dokonce i vyrovnat.

A to by bylo pro Třinec hodně kruté. Vítkovice jasně přestřílel 44 ku 17. Navíc dalších 20 pokusů ostravská obrana zblokovala. Aktivita Ocelářů nakonec rozhodla. „Urputnost a strašně velká chuť po té pauze jít do zápasu. Šlo vidět, že jsme Vítkovice přehráli bodově i střelecky. Takže si myslím, že rozhodla hlavně ta chuť je porazit,“ říkal střelec úvodní branky Martin Adamský.

Oceláři měli 12 dní volno a Vítkovice byly rozehrané po úspěšném předkole se Spartou. Ale v Třinci to nepředvedly.

„Neumím si to vysvětlit. Už začátek nebyl z naší strany dobrý, jako bychom se soupeře báli. My jsme měli být těmi, kdo jsou v euforii – porazili jsme Spartu a Třinec dlouho nehrál. Toho jsme měli využít, ale vůbec se nám to nepodařilo. Byli jsme pomalí, slabí. Výsledek byl pro nás ještě zlatý, hlavně díky brankáři, který pochytal ty tutovky,“ nechápal autor dvou vítkovických branek Radoslav Tybor a chválil brankáře Bartošáka.

Gólmani mají radši, když jsou v permanenci, ale tolik práce bylo i na toho vítkovického moc. „Vždycky je lepší, když se střílí víc, ale já jsem tam v druhé třetině už tavil nohy, takže jsem si v tu chvíli přál, aby se hrálo i na druhé straně,“ říkal Bartošák.

Přání se mu částečně vyplnilo a Vítkovice dvakrát trochu šťastně snížily. Ale domácí podle Martina Adamského nepanikařili. I když věděli, že Bartošáka těžko překonávají.

Tři góly ve vítkovické síti nakonec k prvnímu vítězství Třinci stačily. Také útočník Jiří Polanský výkon v prvním utkání hodnotil pozitivně. „Mohli jsme za stavu 2:0 dát třetí gól, což by bylo zlomové, ale nedali jsme. Tak to v hokeji chodí. Vítězství si strašně cením, protože kluci makali celých 60 minut. A myslím, že je to obraz i celé sezóny, že nepoleví. A když si budeme dělat svoje věci, může nás to přivést k úspěchu,“ doplnil Polanský.

Druhý zápas série se bude hrát od 17 hodin opět v Třinci.

Výsledky 1. zápasů čtvrtfinále play off hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Adamský (Dravecký, Gernát), 30. Martin Růžička (Roth, Hrňa), 49. Martin Růžička (Hrňa) - 33. Tybor (O. Roman, D. Květoň), 56. Tybor (D. Květoň, Trška). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. J. Vlach (Šmíd, Valský), 15. P. Jelínek, 16. Redenbach (Kolmann), 24. Birner (Hanousek, Ordoš), 42. Filippi - 54. D. Šťastný (Pláněk, Kotvan). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).

autor: ddp
Spustit audio

Související