Třikrát uzavřený Zlín. Jak se jezdí a chodí v létě po krajském městě

20. červenec 2018

Prázdninový provoz v některých částech Zlína komplikují řidičům i chodcům uzavírky silnic.

Dělníci opravují kanalizace, teplovody, chodníky nebo povrchy cest.

Nejvíc problémů působí lidem zmiňovaná uzavírka mostu a kruhového objezdu na Čepkově.

Jde totiž o jeden ze dvou příjezdů k místnímu nákupnímu centru. Dělníci most a kruhový objezd uzavřeli z důvodu oprav teplovodů. Uzávěra má skončit v druhé polovině srpna. Příjezd na Čepkov komplikuje také uzavření sousední ulice Výletní, která vede ke kruhovému objezdu ze směru od Jižních Svahů. Tam dělníci opravují kanalizace. Hotovo má být do konce tohoto měsíce. Rekonstrukce v této části Zlína nepůsobí problémy jen řidičům, ale i chodcům.

 

Rozsáhlé opravy komplikují dopravu také obyvatelům v některých částech největšího zlínského sídliště Jižní Svahy. V plném proudu jsou práce na ulici Pasecká, ve spodní části sídliště. Uzavřena je křižovatka s odbočkou do čtvrti Mokrá. Vozidla tam projíždí pouze jedním pruhem a provoz je řízen semaforem.

Daleko větší problémy ale místním působí uzavírka ulice Česká, v horní části Jižních Svahů. Podle mluvčího magistrátu je to první etapa rozsáhlé rekonstrukce silnic, chodníků a parkovacích míst v této části sídliště

 

Silnice se opravují také ve Štípě. Jedná se uzavírku ulice Zámecká. Na její špatný stav místní obyvatelé dlouhodobě upozorňovali. Ulice je také jednou z příjezdových tras k zoologické zahradě Lešná.

autor: Libor Netopil
Spustit audio

Související