Triatlonista Petr Vabroušek hledá další extrémní výzvy. Chce být nejlepší v Ultramanovi i v drsné severské disciplíně

26. červen 2018

Ani ve svých čtyřiačtyřiceti letech triatlonista Petr Vabroušek na konec kariéry nepomýšlí.

Kromě celé řady dalších úspěchů dokázal zlínský závodník dvakrát vyhrát Světový pohár v dlouhém triatlonu a v září oslaví už své pětačtyřicáté narozeniny.

A stále ho baví hledat nové extrémní výzvy.

Prioritou pro člena zlínského klubu Titan Trilife je hlavně Ultraman, ve kterém se naběhají, najezdí a naplavou stovky kilometrů.

Už v únoru Petr Vabroušek vyhrál závod Ultraman na Floridě. Během tří dnů tam absolvoval téměř 530 kilometrů (1. den: 10 km plavání + 167 km kolo, 2. den 267 km kolo, 3. den 84,5 km běh).

Na jaře neporazitelní. Zlínští ragbisté chtějí do extraligy, zájem o sport opravdových chlapů roste

Domácí hřiště ragbistů Zlína

Vynikající formu mají na jaře prvoligoví ragbisté Zlína.

Zlínský závodník se tak kvalifikoval se na mistroství světa na Havaji. A tam by chtěl získat medaili.

Vyzkoušel si také swimrun. To nový druh vytrvalostního sportu, který je možné zařadit mezi dobrodružné a extrémní závody. Skládá se z 2 disciplín a to běhu a plavání, závodí se ve dvojících a ve volné přírodě. Dvojice se od sebe nesmí vzdálit více než 10 metrů.

Petr Vabroušek získal ve swimrunu stříbro na závodě ve Francii. Po soutěži přišlo Petru Vabrouškovi s Tomášem Svobodou pozvání na mistrovství světa, které se na začátku září koná ve Švédsku.

Žádnou speciální motivaci zlínský závodník nepotřebuje. „Regenerace je pomalejší, ale zdraví drží dál. Baví mě to, užívám si atmosféru, motivovat se nepotřebuju,“ říká Petr Vabroušek.

03358989.jpeg
autor: tpe
Spustit audio

Související