Trhovci i nakupující si zvykají na nové omezené prostory provizorního tržiště v centru Zlína

5. říjen 2021 11:10

Ovoce, zeleninu a další produkty nabízejí trhovci nově na provizorním místě v centru Zlína. Kvůli rekonstrukci historického tržiště Pod Kaštany se přesunuli na nedaleké parkoviště Gahurova.

V pondělí 4. října 2021 pracovníci technických služeb dokončili instalaci zázemí pro správce tržiště a prodejce na parkovišti Gagurova v centru Zlína. Prostory, které po dobu rekonstrukce nahrazují historické tržiště Pod Kaštany, nabízejí místo běžných sto deseti pouze čtyřicet prodejních míst. Komplikovanější je také závoz zboží. Na rozdíl od původního jsou ale vybaveny například toaletami.

V reportáži, kterou s prodejci i nakupujícími natočil redaktor Roman Verner, zaznívají ale i kritické hlasy.

Rekonstrukce tržiště Pod Kaštany

Čtěte také

Stavba nového tržiště Pod Kaštany začala 1. října 2021. Jedno z nejznámějších, ale také nejkritizovanějších míst v centru krajského města se bude přestavovat rok a náklady přesáhnou 90 milionů korun.

Při rekonstrukci nahradí stávající stoly designové zastřešené pulty nebo sezonní stánky na zimu. Na novém tržišti budou mít stánkaři k dispozici mimo jiné toalety, vodovodní přípojky a elektrické zásuvky, což umožní i prodej z chladících boxů.

Spustit audio

Související