Tradiční regionální speciality Zlínského kraje
S Českým rozhlasem Zlín se můžete v reportážích vydat za jídly, která jsou tradiční a specifická pro jednotlivé regiony našeho kraje.
Všechny epizody
-
1
Valašské polévky
-
2
Valašská kyselica
-
3
Valašský kontrabáš, haferové knedlíky, trnky nebo frgále
-
4
Vdolečky pro Jízdu králů v Kunovicích
-
5
Na Zlínsku se na začátku století jedlo hlavně sušené ovoce
-
6
Zlín svou místní kulinářskou specialitu od dob Bati nemá
-
7
Dožínková jídla na Hané
-
8
Luhačovické pochoutky – minerálka do šišek nebo šneci
-
9
Vizovické švestkové knedlíky
Související
-
Tak se mlsalo u Baťů. Představuje to nová kuchařka podle originálních receptů Marie Baťové
Nadace Tomáše Bati ve středu představila novou kuchařku podle původních receptů Marie Baťové s názvem 99 sladkých teček Marie Baťové. Český rozhlas Zlín byl u toho.
-
Tibor Novotný z Jarošova odkryl tajemství své prababičky a vyhrál kulinářskou soutěž
V soutěži Českého rozhlasu Pochoutkový vyhrál za rok 2021 recept pana Tibora Novotného. Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím je tajným receptem jeho prababičky.
-
Karamelový krém podle cukráře Josefa Maršálka
Jeden z citátů říká: „Když je život sladký, poděkuj a oslav to. A když je život hořký, poděkuj a pracuj na tom, abys to změnil.“
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser