Tovární ulice v Přerově bude přes zimu průjezdná v obou směrech, práce budou pokračovat na jaře

6. prosinec 2021

Frekventovaná silnice v Tovární ulici v Přerově dostala nový asfaltový povrch. Řidiči ji díky tomu můžou po více než půl roce uzavírek využívat v obou směrech. Práce tam ale nekončí. Opravy jsou totiž součástí stavby takzvaného průpichu městem, který by měl být hotový příští rok na podzim.

„Musím jít vedle těch plotů, nebo jít o ulici dál. Ale není to úplně jednoduché,“ sděluje paní Libuše, která míří domů s těžkou nákupní taškou. A protože nechce jít po frekventované cestě v Tovární ulici, raději kličkuje mezi dělníky, kteří tu budují nový chodník.

Podle vedoucího stavby Arnolda Rozehnala budou chodníky v Tovární ulici dokončené do dvou týdnů. Následně staveniště jeho lidi na zimu opustí a vrátí se sem zase až na jaře, aby dokončili celý silniční průpich. „Od konce dubna nás čeká křižovatka u Tesca, kde se bude dělat po etapách do desátého měsíce,“ zmiňuje Rozehnal.

Průpich městem je součástí vnitřního průtahu, jde o čtyřproudovou komunikaci dlouhou 826 metrů. Začíná na křižovatce ulic Velké Novosady-Komenského a Kojetínská. Povede podél autobusového nádraží a napojí se na Tovární ulici. Zprovozněním průpichu se řidičům ve městě výrazně uleví.

„V dubnu dojde k ukončení prací u autobusového nádraží. Veškerá doprava, která nyní jezdí centrem města, potom pojede tudy. Ředitelství silnic a dálnic nyní soutěží okružní křižovatku Dluhonská, nabídky by měly být podány do 20. prosince. Potom bude znát zhotovitel a budeme se bavit o objízdných trasách tak, aby jedna z těch posledních důležitých staveb byla co nejméně náročná,“ říká radní pro dopravu Tomáš Navrátil volený za hnutí ANO.

Náklady na stavbu průpichu jsou vyčíslené na 189 milionů korun. Město Přerov se finančně podílí částkou 22 milionů.

autor: kra
Spustit audio