Točí celá rodina. Amatérští filmaři Duchoňovi z Nového Strašecí mají na kontě čtyři filmové trháky

17. únor 2019 06:04
Lotři v triku natáčejí scénu ve vlaku. Klapku zrovna dělá švagrová Jana Kindlová, i ona si ale ve filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku zahrála důležitou roli

Duchoňovi z Nového Strašecí točí filmy jako ostřílení filmaři. V amatérské společnosti Lotři v triku je 18 členů rodiny. Nedávno dokončili čtvrtý film a už plánují další.

Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Trhák, Anděl Páně, Lotrando a Zubejda: čtyři filmy už mají na kontě členové rodiny Duchoňových z Nového Strašecí.

V amatérské filmové společnosti Lotři v triku je 18 členů, včetně otce Jiřího a matky Olgy. 

"Máme s manželkou touhu držet rodinu pohromadě, a abychom ji udrželi, tak jsme museli vymyslet program," popsal začátek netradičního koníčka celé rodiny Jiří Duchoň. 

Jako první film natočili v roce 2015 Trhák. Po muzikálu přišla na řadu pohádku Anděl Páně, potom Lotrando a Zubejda a loni to byla česká komedie Čtyři vraždy stačí, drahoušku.

Všichni jsou herci a všichni i členové štábu. Občas se v roli objeví třeba ředitel místní základní školy, zdejší lékařka nebo bývalý starosta. 

Začátky přitom nebyly jednoduché. Zpočátku se točilo na mobilní telefon, tak vznikly první dva filmy. Teprve potom si společnost koupila kameru.

Komedii „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ z dílny Lotrů v triku už vidělo několik stovek lidí. Další promítání je v plánu 6. dubna v hospůdce Na Růžku v Novém Strašecí.

Na záběru z natáčení filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku jsou vidět hned tři Duchoňové - Jiří, Tomáš a Petr. I ostatní patří k rodině
Kapela gangsterů spolu se zpěvačkou Olgou Duchoňovou hraje písničku  Udělala bác
Spustit audio