Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Zahradní slavnost, gastrofestival nebo sportovní akce pro děti i dospělé

19. květen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety, výstavy a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Sportuj 22 - „Vyber si svůj sport!“ 

19. - 21. května, Sportpark Rybníček Staré Město

Čtěte také

Akci pořádají sportovní spolky a kluby z celého regionu Slovácko. V průběhu tří dnů nabídnou dětem možnost vyzkoušet si v na jednom místě více než dvacítku různých sportů a třeba si rovnou odnést přihlášku do vysněného pohybového kroužku.
Ve čtvrtek a v pátek je akce určena pro děti mateřských a základních škol, v sobotu 21. 5. od 10 do 18 hodin pro veřejnost. 
Sobotní doprovodný program : fotbalové utkání bývalých hráčů 1. FC Synot - Jiskra Staré Město (14.30 - fotbalové hřiště na Rybníčku), simultánní utkání veřejnosti s šachovým mezinárodním mistrem Davidem Kaňovským (13.00 - sportovní hala Rybníček),  vstup na Človíčkovu stezku ZDARMA, pro děti bude připravena biatlonová střelnice, skákací hrad, soutěže a spousta zábavy, dospělí si budou moct prohlédnout novinky autosalonu Auto UH. Akci moderuje herec Slováckého divadla David Vaculík.

Sportuj 22

Zahradní slavnost v Podzámecké zahradě v Kroměříži

20. - 22. května, Podzámecká zahrada v Kroměříži

V rámci této akce vystoupí v pátek 20. května v 19 hodin Bratři Ebenové, v sobotu ve stejný čas je připraven koncert Dashy a Epoque Quartet  rodačka ze Zlína vystoupí se smyčcovým kvartetem s programem Ellaboration, který je inspirován osobností Elly Fitzgeraldové. Na koncertě zazní jak skladby jazzové, tak soulové či popové. V neděli je na programu opět od 19 hodin oblíbená komedie Sluha dvou pánů v podání Moravského divadla Olomouc.
V sobotu a v neděli od 10.00 do 16.00 h můžete zažít různé aktivity - projížďky kočárem, vyjížďky lodičkou po Dlouhém rybníku, jarmark rukodělných výrobků, prodej květinových šperků, víno z Arcibiskupských sklepů, gastronomické speciality, vystoupení žáků ZUŠ Kroměříž a hanáckých folklorních souborů, pétanque, kuželky.

Národní šampionát mažoretek a twirlingu

21. května, Otrokovice

Mažoretková soutěž Mistrovství Moravy a Slezska se po roce opět vrací do Otrokovic. Divácky atraktivní podívaná se uskuteční v sobotu 21. května 2022 na Baťově v ulici Ml. Stavbařů a ve sportovní hale Střední průmyslové školy Otrokovice. 
První část soutěže bude zahájena v sobotuv 10 hodin dopoledne v ulici Ml. Stavbařů pochodovým defilé za doprovodu dechového orchestru. Po 14. hodině se mažoretky přesunou do sportovní haly Střední průmyslové školy Otrokovice, kde se bude do večerních hodin soutěžit v pódiových formacích. Soutěže se zúčastní kolem 20 souborů, které se probojovaly z oblastních kol, což je přibližně 350 až 400 soutěžících ve věku od 4 do 25 let. Město Otrokovice budou reprezentovat děvčata, která zde žijí nebo studují a patří mezi velmi úspěšné mažoretky s mistrovskými tituly.

Jaro na dědině

21. května od 9 do 17 hodin, Valašská dědina (Valašské muzeum v přírodě, Rožnov pod Radhoštěm)

Program zaměřený na ukázky pracovních činností a řemesel úzce spojených s životem našich předků na vesnici v jarním období. Ochutnávky tradičních pkrmů, dětské hry. Účinkuje muzika Radhošť a gajdoš Petr Sovják.

Běh pro Paměť národa 

POZOR! Závod je z technických důvodů zrušen!!!

22. května, Zlín

Start a cíl běhu bude na hřišti Louky SK, trasa povede podél řeky Dřevnice. Jsou připraveny trasy 1 a 5 km. Zaregistrovat se můžete na www.behpropametnaroda.cz.

Den otevřených dveří - Český hydrometeorologický ústav

21. května, mimo jiné i Brno

DOD hydrometeorologické ústavy

Mňam! Gastrofestival 2022

22. května od 10 do 20 hodin, Výstaviště v Kroměříži

Gastrofestival přinese do Kroměříže chutě z celého světa i typicky česká jídla. Kromě dobrého jídla a pití se příchozí mohou těšit na vystoupení kuchařů, program pro děti, relaxační zóny, ochutnávky regionálních potravin nebo se přihlásit do soutěže Hanácké vdolek 2022. Celým dnem provede moderátor a herec Petr Rychlý.

Sto let zlínského designu

do 1. června, Zlín

Pro velký zájem byla až do 1. června prodloužena výstava, na které uvidíte designové výrobky, které nás kdysi běžně obklopovaly a pocházejí od tvůrců za našeho rogionu. První část projektu umístěna v budově č. 15 Baťova institutu. Ta historicky shrnuje období sta let vývoje průmyslového designu ve Zlíně a jeho okolí.
Druhá část expozice se nachází v nových výstavních prostorách, které vznikly v 61. budově bývalého baťovského průmyslového areálu. V této sekci představují své produkty významné firmy z regionu které se věnují leteckému průmyslu, výrobě obuvi, měřicích přístrojů, technického zařízení, ručního nářadí, nástrojů či nábytku. Ve stejné budově jsou také představeni úspěšní absolventi UTB a VŠUP.

Knihotrh ve Vizovicích

24.  - 27. května + 30. května - 1. června, Vizovice + Zlín

Nákupem knih, dekorací, oblečení, starožitností, sběratelských kousků a dalšího zboží podpoříte činnost odlehčovací služby Dotek. Výtěžek knihotrhu podpoří zdvojnásobením výtěžku Nadace Divoké husy. Výtěžek bude použit na rekonstrukci kuchyně odlehčovací služby Dotek z.ú. Dobročinný knihotrh bude probíhat od 24. května do 27. května a od 30.května do 1. června v prostorách Dobročinného obchůdku Dotek na Masarykově náměstí 144 ve Vizovicích vždy od 9:00 do 16:30. Proběhne také na Festivalovém dobročinném knihotrhu v parku Komenského ve Zlíně, který pořádají Knihomilové. Jeho součástí bude 28. a 29. května od 10:00 do 19:00. 

Moc a síla hypnózy

25. května od 18 hodin, kino Nadsklepí v Kroměříži

Odborná interaktivní přednáška Moc a síla hypnózy s Jakubem Kroulíkem. Součástí programu budou praktické ukázky sugesce a hypnózy na dobrovolnících z řad návštěvníků.

Otrokovice - květnové akce "Do práce na kole"

Otrokovice - květnové akce Do práce na kole (2022)

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.