Tipy na víkend ve Zlínském kraji: výstavy k 700 letům Zlína, rozkvetlé kamélie nebo ledové království

4. březen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety, výstavy a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE.

Benefiční koncert Na pomoc Ukrajině

4. března od 16 hodin, Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti.

Na koncertě vystoupí Jiří Pavlica, sbor Viva La Musica, herci Slováckého divadlo nebo rocková kapela ZUŠ Uherské Hradiště Noise. Během koncertu bude možné finančně přispět na humanitární pomoc Ukrajině.

Zlín pro Ukrajinu

5. března od 16 hodin, náměstí Míru ve Zlíně

Akci Zlín pro Ukrajinu podpoří svým vystoupením řada kapel a muzikantů. Bez nároku na honorář zahrají na náměstí Míru Franc Alpa, Petr Vítek, Hluchý dovrat, Eliška Lajdová, beatboxer PJ, Mers, Bolek Vjaclovsky, Leon a Joe Cocker Forever. Zazní také ukrajinská hymna v podání Heleny Arseniuk. Celým programem provedou moderátoři Českého rozhlasu Zlín Markéta Janíková a Pavel Vacek. 

Čtěte také

700 let Zlína:

Představení původní listiny města Zlín

do 6. března, Zámek Zlín

Zlín slaví 700 let od svého vzniku. na zámku ve Zlíně představuje věrnou kopii listiny z roku 1322, která je první písemnou zmínkou o městě. Faksimile bude k vidění pro širokou veřejnost v prostorách hlavního sálu zámku do neděle 6. března, vždy v čase od 15 do 17 hodin. Vstup je zdarma.

Všechno nejlepší, Zlíne!

do 30. března, Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně

Ve 2. podlaží budovy 15 můžete navštívit výstavu prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Zlín - Jižní Svahy s názvem Všechno nejlepší, Zlíně!. Na ní uvidíte výtvarně zpracované a vyfotografované zajímavé budovy Zlína.

Výstava Kamélie v Květné zahradě v Kroměříži

do 13. března, Květná zahrada v Kroměříži

Do neděle 13. března 2022 bude ve Velkém a Palmovém skleníku k vidění výstava kamélií, přístupná bude denně od 9 do 16 hodin v rámci vstupného do zahrady, víkendy budou ozvláštněny doprovodným programem, a také prohlídkami s odborným komentářem.

Bruslení pro veřejnost – ledové plochy a kluziště ve Zlínském kraji

Pokud plánujete vyrazit na brusle, máme pro vás přehled možností ve Zlínském kraji. Zahrnuje ledové i umělé plochy, kryté haly i kluziště. Seznam těcho míst najdete ZDE

Čtěte také

Ledové království v Rožnově pod Radhoštěm

do 20. března 2022, Rožnov pod Radhoštěm

Ve speciální ledové galerii můžete letos vidět sochy a plastiky z ledu na dvě témata: Láska a Světoví umělci. Mezi 16 zajímavými ledovými sochami je i obří plastika Poslední večeře Páně (5x3m) na téma obrazu od Leonarda da Vinci a tradiční Ledový trůn určený k osobním fotografiím. Ledové království najdete na novém místě v Rožnově pod Radhoštěm, a to na rohu ul. Palackého a Boženy Němcové. Prohlídky probíhají s průvodcem v malých skupinkách osob po 20 minutách, proto je doporučená rezervace. Návštěvníci dostávají zapůjčeny termopláště a mohou si zakoupit jednorázovou čepici. Prohlídky je možné rezervovat na telefonu 725 004 323 nebo přímo v pokladně Ledového království. Víkendová otevírací doba je od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Komenský v komiksu

Do 31. května 2022, Knihovna Františka Kožíka v Uherském Brodě

Na neobvyklou výstavu Komenský v komiksu můžete až do 31. května 2022 zavítat do Knihovny Františka Kožíka v Uherském Brodě. Vše nejdůležitější o životních osudech i díle Učitele národů se tam dozvíte z komiksových příběhů.

Tipy na výlety nabízíme také ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.