Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Výstava Floria, westernové závody nebo historická bitva

11. srpen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Koncert Lenky Filipové

12. srpna od 20 hodin, nádvoří Klubu Starý pivovar v Kroměříži

Koncert oblíbené české zpěvačky, šansoniérky, kytaristky, hudební skladatelky a textařky. V případě nepříznivého počasí se program přesouvá do Divadelního sálu Domu kultury.

Floria Kroměříž - letní výstava

12. až 14. srpna, Výstaviště Kroměříž

Celostátní prodejní výstava pro všechny zahradníky a zahrádkáře. Denně od 9 do 16 hodin nabídne unikátní expozice tisíců květin, desítky prodejců okrasných rostlin, bylinek, zeleniny, řemeslných výrobků a podobného zboží. Připravena je i expozice kaktusů, sukulentů a balkonových rostlin nebo výstava drobného zvířectva a okrasného ptactva. Proběhne i oblíbený závod králíků. Hrát bude Jožka Šmukař s cimbálkou, Veselá trojka nebo Bludověnka.

Roztančený parket

12. srpna od 18 do 22 hodin, park Komenského ve Zlíně - Zlínský klub 204

Akce v parku Komenského ve Zlíně, kde vás tanečním pohybům naučí zlínští profesionálové. Celkem jsou připraveny 4 podvečery: 

Plakát Roztančený parket

Moravské chodníčky

12. až 13. srpna, Napajedla

22. setkání folklórních souborů tří národopisných oblastí Slovácka, Valašska a Hané na nádvoří Nového Kláštera. Podrobný program i seznam vystupujících najdete ZDE


Jackpot Trial Žlutava

13. srpna, Žlutava

Na 4.ročníku koňských soutěží Jackpot Trail Žlutava je po celý den připraven bohatý program pro děti i dospělé. Program startuje v 9 hodin, je do něj zařazeno plno trailových i westernových disciplín, ve kterých se předvedou nejen děti, začínající jezdci, ale také Mistři a Championi České republiky. Pro děti bude připraven skákací hrad, minizoo, vodění na koni a malování na obličej. Dospělí mohou zavítat do místní hospůdky s občerstvením nebo zkusit štěstí v tombole. Vstupné je dobrovolné, výtěžek pořadatelé předají spolku Srdce na pravém místě, který pomáhá handicapovaným dětem.

Templářské slavnosti

13. srpna od 14 do 20 hodin, Vsetín

12. ročník Templářských slavností proběhne na vsetínském zámku a hvězdárně. Návštěvníkům nabídne Kejklíře, šermíře, žonglérská vystoupení, středověkou hudbu nebo kuchyni, ukázky pasování rytíře, lukostřelbu, dravé ptáky nebo jízdu na koni. Podrobný program najdete ZDE.

Mezinárodní folklórní festival Léto na Soláni

13. srpna, Soláň

Setkáním milovníků folkloru, hudby, tance a řemesla. Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v 11 hodin na hlavní scéně Soláň v amfiteátru u horského hotelu Čarták. Součástí festivalu bude opět tvořivá dílna pro děti a lidový a řemeslný jarmark. Podrobný program najdete ZDE.

Veligrad 2022 – historická bitva z doby Velké Moravy

13. až 14. srpna 2022, archeoskanzen Modrá

Návštěvníci mohou zažít historickou bitvu, dobový jarmark nebo nahlédnou pod ruky šikovných řemeslníků. Pořadatelé očekávají až 200 účinkujících z historických skupin, část z nich pojede také na koních. Podrobný program najdete ZDE.

Exotické ovoce ve Zlíně

14. až 15. srpna, Zlín

Na náměstí Práce ve Zlíně se budou konat od 10 do 16 hodin trhy s čerstvým exotickým ovocem z Ugandy, Asie a Tanzanie. Produkty jsou přepravovány letecky z Ugandy, přímo od drobných farmářů, které tím organizátoři už několikátým rokem podporují.

Česká hračka (letní herna)

do 31. srpna, Zlín

Plakát Letní herna – česká hračka

Letní dobrodružství v muzeu

do 31. srpna, Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí, Zámek Lešná u Valašského Meziříčí, Hvězdárna Vsetín nebo Zámek Vsetín

letni_dobrodrustvi-v-muzeu-2022_web_big.jpg

Pískoles 2022

do podzimu 2022, Pustevny

Pustevny v Beskydech znovu zdobí sochy zvířat z písku. Čtyři sochaři tu vytvořili devět velkých soch ohrožených druhů zvířat. Pro děti je připraveno pískohřiště s hracími prvky nebo naučná stezka.
Výstava bude na Pustevnách přístupná až do podzimu denně do 18 hodin. Vstupné je dobrovolné, výtěžek poputuje na beskydskou přírodu.

Zachraň jídlo!

do 13. listopadu, Kroměříž (Muzeum Kroměřížska)

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou. Návštěvníci se dozví, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistí také více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti.

Otevřené brány

Čtěte také

Otevřené brány jsou společným projektem Zlínského kraje, měst, obcí a farností. Smyslem projektu je zpřístupnění bohatého fondu památek církevní povahy, zejména umělecky a historicky cenných kostelů a jejich mobiliářů ve Zlínském kraji a také poukázat i na další zajímavá místa v okolí. Do akce se letos zapojilo 26 regionálních křesťanských staveb. 
Seznam míst a dobu, kdy je můžete navštívit, najdete ZDE.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka