Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Army Fest, hudební festivaly všech žánrů nebo fotbalové utkání legend

15. červen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Folklorika Fest 2022

16. do 19. června, amfiteátr Kopaničářských slavnosti ve Starém Hrozenkově

Druhý ročník mezinárodního festivalu dětských souborů a skupin. Multižánrový festival přivede na jedno pódium hvězdy současné hudební scény společně se stovkami žáků základních uměleckých škol. Tuto jedinečnou přehlídku nejlepších výkonů v pop music, rapu, disco a dance, folkloru, etno music a world music, klasické hudby i operního zpěvu doplní jedním z mála koncertů v České republice také aktuální česká zlatá slavice Ewa Farna, slovenský rapper Kali, DJ Peter Pann, Cigánski Diabli a spousta dalších.
Každý festivalový den se na scéně představí na 300 účinkujících.

Mezinárodní dětský festival "KUNOVSKÉ LÉTO"

17. - 19. června, Kunovice – Uherské Hradiště – Staré Město

Festival o dětech a jejich tanečním a hudebním umění, o tradicích, kulturním dědictví a mezigeneračním setkávání. Těšit se můžete na 12 dětských souborů, 500 účinkujících, 40 dětských verbířů z celého Slovácka  100 lidových řemeslníků. Připravena je Tvůrčí dědinka aneb Zapomenutá řemesla našich babiček a dědečků, sportovní a intelektuální aktivity, lezecká stěna.

Čtěte také

Festival Holešovská Regata

17. - 18. června, zahrady zámku Holešov

V hudebním programu vystoupí například Čechomor, Support Lesbiens, Mirai, Vojtěch Dyk, nebo No Name. proběhne i přehlídka netradičních plavidel, přejezd lávky a platí i bohatý doprovodný program a oblíbený večerní tematický ohňostroj.

Lážo Plážo Fest

17. - 18. června, Štěrkáč Otrokovice

Festival s kapelami: Rybičky 48, Horkýže slíže, MIG 21, Wohnout, Harlej nebo s písničkářem Pokáčem. K dispozici se Street Food zóna, v areálu si můžete zaplavat nebo zapádlovat na paddleboardu, případně se nechat na Blob Jumpu „vystřelit“ do vody. 

Army Fest

18. června od 6 do 14 hodin, Výstaviště v Kroměříži

Prodejní výstava historického a moderního vojenství. Na své si přijdou i příznivci a sběratelé historických i moderních militarií, insignií, chladných zbraní či map. Kluby vojenské historie umožní nahlédnout pod pokličku vojenského řemesla průřezem staletími. Návštěvníci se mohou těšit na dynamické a akustické ukázky vojenské techniky z dob po 2. světové válce. Centrum branných sportů ARMY Kroměříž představí pásovou i kolovou techniku. Nebude chybět bojové vozidlo pěchoty BVP1 ani obrněný transportér OT64. Dále pak TATRA 813, 148, UAZ 469, GAZ 69, PRAGA V3S a mnohé další.
Kromě restaurace a fast foodu bude v provozu i vojenská kuchyně. Pro děti připravena střelba z kuše a luku.
Osádky vojenských veteránů a návštěvníci v uniformách mají vstup ZDARMA.

Kanonýři v Kroměříži

18. června ve 13:30, Stadion SK Hanácká Slavia Kroměříž

Unikátní fotbalové utkání českých a slovenských ligových kanonýrů a legend. Nejvýznamnější tuzemská fotbalová událost roku 2022, pořádaná při příležitosti 50. výročí založení Klubu ligových kanonýrů.Odpoledne začne slavnostním odhalením pamětní desky kroměřížského rodáka a prvního člena Klubu ligových kanonýrů Jožky Silného. Následovat bude zápas staré gardy Hanácké Slavie s Bohemians Praha. Vrcholem dne bude exhibiční fotbalové utkání českých a slovenských ligových kanonýrů a legend v čele s Davidem Lafatou, Janem Kollerem nebo Milanem Barošem. Pro diváky bude připravena tombola o hodnotné fotbalové ceny, autogramiáda známých fotbalových osobností a stánky s atraktivními fans předměty. K dispozici bude i občerstvení a dětská zóna. Celou akcí bude provázet moderátor Libor Bouček.

Zachraň jídlo!

do 13. listopadu, Kroměříž (Muzeum Kroměřížska)

Čtěte také

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou. Návštěvníci se dozví, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistí také více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.