Tipy na víkend v Olomouckém kraji: West Fest na Floře, rychlá auta u Šantovky nebo dětské dny

27. květen 2022

Pokud strávíte prodloužený velikonoční víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Naše první pozvánka je už na páteka míří na olomoucké Výstaviště Flora. Od rána do sobotního podvečera se tam koná festival West Fest. Účastní se ho řemeslníci, kteří se věnují westernovému sedlářství nebo šití westernových oděvů. Součástí přehlídky jsou i přednášky cestovatelů, tvůrčí dílny a ukázka westernového městečka.

Sportovní a zábavné odpoledne pro děti a rodiče můžete v sobotu navštívit na hřišti v Mladči na Olomoucku. Těšit se můžete na řadu soutěží, vystoupení kynologického klubu, ukázky hasičského zásahu, malování na obličej nebo na výstavu drobného zvířectva. Začátek je v jednu hodinu odpoledne.

Následující akci by si neměli nechat ujít milovníci rychlých aut. Především jim je určený sraz supersportů, jako jsou Porsche, Lamborghini nebo Ferrari, na venkovním parkovišti u olomoucké nákupní galerie Šantovka. Akce se koná od 14 do 18 hodin. Poté se majitelé supersportů vydají na spanilou jízdu centrem Olomouce. 

Prostějovsko

Pohádkové prohlídky zámku, dětské dílničky, lukostřelba nebo překážková dráha s hobby koníky na vás budou v sobotu čekat na dětském dni na zámku v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku. Začátek akce je v deset hodin dopoledne.

Dětským dnem ožije v sobotu taky zámek v Plumlově na Prostějovsku. Chybět na něm nebude například dětská diskotéka, malování na obličej, vystoupení Šaška Vikyho a spousta soutěží. Začátek je v deset hodin dopoledne. 

Přerovsko

Centrum Hranic obsadí v sobotu majitelé motorek. Jejich stroje si budete moct prohlédnout od dvanácti hodin na Masarykově náměstí. Součástí akce bude motomše, která začne v jednu hodinu odpoledne v kostele Stětí svatého Jana Křtitele. Po ní bude následovat spanilá jízda motorkářů.

Na kácení májky se můžete v sobotu vypravit taky do Skaličky na Přerovsku. Akce začíná v pět odpoledne na výletišti u sokolovny. Součástí programu je vystoupení dětí z mateřské školy nebo taneční skupiny Piráti ze Skaličky. K tanci a poslechu zahraje skupina Magic melody. 

Šumpersko

Pochod a cyklovýlet s názvem Putování za loštickým tvarůžkem pořádá v sobotu Klubu českých turistů. Sraz účastníků je od sedmi hodin ráno v areálu fotbalového hřiště v Lošticích na Šumpersku. Pokud dorazíte pěšky, budete si moct vybrat trasu dlouhou osm až padesát kilometrů, pro cyklisty organizátoři připravili tratě od patnácti do pětašedesáti kilometrů.

Středověký den můžete v sobotu prožít v Šumperku. Začíná v jednu hodinu odpoledne a jeho součástí budou nejrůznější soutěže, tvořivé dílničky, vystoupení šermířské skupiny Páni z Bludova a hudebního souboru Calata a taky ukázky tradičních řemesel.

Jesenicko

Prostranství za fotbalovým hřištěm v Žulové na Jesenicku bude v sobotu patřit dětem. Při oslavách dne dětí je tam budou čekat nejrůznější atrakce. Součástí akce, která začíná ve tři hodiny odpoledne, bude i tradiční kácení máje. 

autor: Von
Spustit audio