Letní folklorní večery, Mandlobraní i otevřené sklepy. Vyberte si z nabídky víkendových tipů

Nevíte, kam o víkendu? Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce.

F Scéna 2021, letní folklorní večery

  • 19. – 21. srpna, Brno

Těšte na další skvělou ochutnávku folkloru v podání našich i zahraničních souborů. V pátek uvidíte autorský pořad Utrhnu ti návratníček, v němž vystoupí Folklorní soubor Dolina, verbíři, pěvecké sbory Staroměští mládenci a Repetilky za doprovodu cimbálové muziky Bálešáci.

Na sobotu odpoledne je připraven pořad Děti dětem, v němž vystoupí Brněnský Valášek, Drahánek z Blanska a Jánošíček z Brna. Folklorní maratón ukončí pořad Od nás pre vás v podání vysokoškolského souboru Ekonóm z Bratislavy. Čeká vás bohatý a rozmanitý program, který přinese neopakovatelné zážitky na magickém místě pod Petrovem. Více informací najdete zde.

Znojmo žije divadlem

  • 17. – 22. srpna, Znojmo

Ve Znojmě začíná festival Znojmo žije divadlem. Na Horní náměstí se po roční přestávce vrací cirkusové šapitó. Kromě hlavní scény se umělci představí také třeba v ulicích. Pořadatelům se po loňském roce podařilo obnovit kulturní život ve městě. Těšit se můžete na zajímavá představení různých žánrů nebo na pestrá pouliční vystoupení, která se budou odehrávat v centru města. Podrobnosti najdete tady.

Mandlobraní 2021

  • 20. – 21. srpna, Hustopeče

Letos neuvidíte květy, ale plody. Mandlové speciality, jarmark, mandlové likéry, pivo, kapely různých žánrů a samozřejmě nepřijdete o otevřené sklepy místních vinařů. Na své si přijdou také milovníci turistiky. Ty do největších mandloňových sadů ve střední Evropě dovede jedna ze tří různě dlouhých tras, na které nebudou chybět stanoviště s občerstvením v režii místních rybářů, myslivců.

Letní víkend v botanické zahradě Mendelovy univerzity

  • 21. – 22. srpna

O víkendu od 9 do 18 hodin si návštěvníci mohou prohlédnout Botanickou zahradu a arboretum Mendelovy univerzity v Brně. Uvidíte letničky, trvalky, masožravé rostliny, lotosy a keře kvetoucí v druhé polovině srpna. Oba dny se v 10 a ve 14 hodin bude konat prohlídka zahrady s pracovníky arboreta, kteří se podělí o informace ze světa rostlin, zodpoví dotazy návštěvníků týkající se pěstování rostlin a sortimentu.

Otevřené sklepy na Slavíně

  • 21. srpna, Ratíškovice - Slavín

Sklepy na ratíškovickém Slavíně tvoří souvislou ulici dlouhou cca 800 metrů. 7. ročník proběhne v sobotu od 13 do 21 hodin. Otevřeno bude tradičně kolem 20 sklepů, z toho 5 profesionálních vinařství. Představí se cimbálová muzika a bude i dostatek občerstvení.

Ozvěny Horňácka

  • 20. – 21. srpna, Velká nad Veličkou

V pátek vystoupí na Mezinárodním folklorním festivalu na Strážné hurce kapela Huménečko a Anna K. se svojí kapelou. V sobotu bude biojarmark, jarmark lidových výrobků, folklórní program na několika místech obce a večer hlavní folklorní program. Program najdete zde.

autoři: Radek Bortlík , lop
Spustit audio

Související