Tipy na víkend: užijte si festival Na vodě, vyrazte na Slavnosti rajčat nebo na sekání sektů

Program na víkend je plný různorodých akcí, ze kterých si vybere každý. Vyrazte na hody v Horních Věstonicích nebo do Blatnice pod Svatým Antonínkem do otevřených sklepů.

Mezinárodní mistrovství ČR v sekání sektů

  • 10. srpna, Valtice

Přijďte si užít mistrovství v sekání sektů, plné šumivých vín z Moravy i Champagne. Bude připravena ochutnávka sektů z několika kontinentů, ochutnávka moravských vín, dobrá zábava a skvělé sommelierské výkony v hlavním městě vína – ve Valticích.

Maraton hudby

  • 8. – 11. srpna, Brno

Festival nabídne řadu koncertů rozličných žánrů – pop, jazz či folklor. Pouliční muzikanti budou letos hrát na různých místech v centru Brna v kulisách „pokojíčků“ vytvořených umělkyní Kateřinou Šedou. Více informací o festivalu najdete tady.

Blatnické búdy pod hvězdami 2019

  • 10. srpna, od 18:00 do 24:00, Blatnice pod Svatým Antonínkem

Akce, při které můžete nasát atmosféru teplého letního večera v rušné vinařské uličce „Búdy pod Starýma horama“ v Blatnici pod Svatým Antonínkem. V sobotu od 18 hodin do půlnoci bude otevřeno asi 40 sklepů.

Slavnosti rajčat

  • 10. srpna, Břeclav

6. ročník gastronomické události, která oslaví rajčata jako nejoblíbenější zeleninu Břeclavska. K dostání budou i vzácnosti jako rajčatový čaj, mýdla nebo olej. Kromě degustací studených a teplých tradičních pokrmů i specialit z rajčat bude přichystaný také doprovodný program.

Festival „Na vodě“ – Lučina 2019

  • 10. srpna od 15:30, přehrada Lučina

15. ročník mezinárodního multižánrového festivalu, jehož výtěžek je určen na podporu sirotků v Tanzánii. Hlavními hosty budou Pavel Helan, skupina Good Work a zpěvák Gerard Clark z Jižní Afriky, v programu dále uvidíte vodní tanec a světelnou show s velkolepým ohňostrojem.

Tradiční krojované hody v Horních Věstonicích

  • 9. – 11. 8., Kulturně-sportovní areál, Horní Věstonice

Od pátku do neděle můžete nasát atmosféru toho pravého folklóru. V pátek zahájí hody stavění máje a CM Vergariovice, v sobotu si užijete pochod pro stárky, zarážení hory u kapličky sv. Urbana a samozřejmě také večerní hodovou zábavu. Program hodů najdete zde.

Spustit audio