Tipy na víkend: Husí slavnosti v Boskovicích, výstava hub, Noc vědců nebo Burčákfest ve Znojmě

27. září 2019

Poslední zářijový víkend ve znamení jídla, pití i turistiky. Každý si přijde na své.

Noc vědců

  • 27. září

Desítky vědeckých institucí po celém Česku se dnes večer (od 17:00) otevřou veřejnosti u příležitosti Noci vědců. Ústředním tématem letošního ročníku je Šetrnost k planetě. Návštěvníci se tak seznámí například s trendy v ekologii nebo energetice. Na Vysokém učení technickém v Brně se zaměří třeba na nakládání s odpady.

Do Moravského zemského muzea 28. září zdarma

  • 28. září, MZM Brno

Zpříjemněte si víkend a využijte volného vstupu do všech objektů Moravského zemského muzea ve státní svátek v sobotu 28. září 2019. Čekají na vás nové výstavy i stálé expozice.

Burčákfest ve Znojmě

  • 28. – 29. září, Znojmo

Dvoudenní festival s vinařskou tématikou v areálu Louckého kláštera ve Znojmě. Hlavním záměrem je prezentace znojemské vinařské oblasti, kvalitních burčáků a vín, které se snoubí s příjemnou hudbou a kulinářskými specialitami. Vystoupí kapely Wohnout, Gipsy.cz či CM Donava a CM Antonína Stehlíka.

Výstava hub s ochutnávkou jídel z hub

  • 28. – 29. září, hasičská zbrojnice Ratíškovice

Vyhlášená výstava ratíškovických mykologů spojená s houbovou poradnou. Pořadatelé pravidelně připravují na oba dny houbové topinky, houbovou polévku a houbový guláš.

Husí slavnosti v Boskovicích 2019

  • 28. – 29. září, Boskovice

Nenechte si ujít v pořadí 16. ročník Husích slavností v Boskovicích. Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat i husí speciality. Zámecký skleník se promění v obří restauraci a i letos se návštěvníci mohou těšit na dvoudenní programový blok v areálu Letního kina.

Mezinárodní pochod Jede Kudrna okolo Brna

  • 28. – 29. září

Zveme všechny přátele zdravého pohybu na jedno z největších mezinárodních turistických setkání v České republice. Trasy pochodů jsou vedeny v krásné oblasti Brněnské přehrady, Pohádky máje a Moravského krasu. Spolu se stovkami turistů z celého světa přijďte i vy obdivovat krásu moravské přírody. Prezence účastníků, start a cíl pochodu je ve Společenském centru na ulici Odbojářská 2 v Brně-Bystrci, kde po dobu akce bude sídlit i organizační štáb pochodu.

Spustit audio