Tipy na víkend: Halloween v ZOO Hodonín, otevřené sklepy nebo zimní prohlídky punkevních jeskyní

1. listopad 2019

První listopadový víkend můžete vyrazit na otevřené sklepy v Moravské Nové Vsi, na výstavu Poklad Inků či strávit v Brně Dny severu.

Podzimní otevřené sklepy v Moravské Nové Vsi

  • 2. listopadu, Moravská Nová Ves

Vinařský spolek Moravská Nová Ves zve všechny vinaře, příznivce i milovníky kvalitního moravského vína do autentických prostor sklepních uliček U nádraží, Výmol a Zátiší v Moravské Nové Vsi k návštěvě přibližně 25 - 30 otevřených vinných sklepů a sklípků. Vinaři si připraví kompletní nabídku vín ročníku 2018, která bude doplněna o vína ročníku 2017 a starších. Připraveno je občerstvení s krajovými specialitami a kulturní program s vystoupením cimbálové muziky.

Halloween v ZOO Hodonín

  • 1. listopadu, ZOO Hodonín

Návštěvníci se mohou těšit na halloweenské hry a soutěže, dýňové speciality a výtvarné dílničky. Nebude chybět ani dlabání dýní, strašidelný fotokoutek, malování na obličej či komentovaná krmení zvířat se strašidly. Děti ve strašidelném kostýmu budou mít vstup do zoo zdarma. Více informací najdete na webu.

Dny severu v Brně

  • do 6. listopadu 2019, Brno

Hlavním hostem festivalu v Brně letos bude islandská spisovatelka a držitelka Ceny Severské rady za literaturu Auður Ava Ólafsdóttir, která přijede promluvit o svých v češtině vydaných románech. Součástí programu festivalu bude také debata Cesty severské a české diplomacie. Festival zakončí komentovaná procházka podzimním Brnem po stopách severských zemí a osobností.

Výstava Poklad Inků

  • od 1. listopadu do konce ledna 2020

Po velkém úspěchu výstavy Titanic se v pavilonu C brněnského výstaviště uskuteční další světová výstava. Tentokrát posune návštěvníky časem do předkolumbovské doby Jižní Ameriky, aby společně objevili Poklad Inků. Pod záštitou prezidenta Peru do Brna doputuje ohromný zlatý poklad, ale i ceny samotného zlata, ze kterého jsou předměty vyrobeny. Jedná se o originální rituální předměty, které poprvé opustily území Jižní Ameriky.

Zimní prohlídky punkevních jeskyní

  • od 1. listopadu do konce března 2020

Hlavní sezóna ve zpřístupněných jeskyních ČR skončila sice již v říjnu, ale stále zůstává možnost se do podzemí vypravit. Teplota v jeskyních si udržuje stálou hodnotu okolo 8 °C. Punkevky jsou v zimě otevřeny stejně jako v létě, takže se dá plout na lodičkách po podzemní říčce Punkvě ze dna Macochy až ke vchodu do jeskyní. O návštěvu jeskyní je i v zimě velký zájem, a proto doporučujeme zajistit si rezervaci předem. Podrobnosti najdete tady.

Spustit audio