Tipy na víkend: Dýňová slavnost, Tišnovská padesátka nebo komiksový festival v Brně

11. říjen 2019

Dýně jsou pro mnohé synonymem podzimu a tento víkend můžete vyrazit hned na dvě dýňové akce – do Lysic nebo do Otevřené zahrady v Brně.

Dýňová slavnost v Otevřené zahradě

  • 13. října, Otevřená zahrada, Brno

Zahrada oděná do barev podzimu nabídne svá prostranství i zákoutí kulinářským, výtvarným, hudebním i herním zážitkům. Jsou zváni nejen pěstitelé, farmáři a kuchaři, kteří to s dýněmi umí, aby předvedli svoje umění. Zapojit se také můžete do kulinářské soutěže o nejlepší dýňovou pomazánku. Kulturním osvěžením bude vystoupení mladé brněnské harmonikářky Terezy Škrhákové a také divadelní představení.

Festival komiksové tvorby KOMA

  • 10. – 13. října, Malá Amerika, Brno

KOMA je první festival svého druhu v Brně, který představuje současnou komiksovou tvorbu. 5. ročník festivalu ponese podtitul MILNÍKY a nabídne výstavu komiksových ilustrací, stejně jako workshopy a přednášky s tvůrci komiksů.

Tišnovská padesátka

  • 12. října, Tišnov

49. ročník turistického pochodu Tišnovská padesátka pořádá již tradičně Klub českých turistů vždy na podzim. Na trasy různých délek můžete vyrazit pěšky, na kole, ale i s kočárkem. Detaily pochodu naleznete tady.

Dýňobraní na Lysickém zámku

  • 12. – 13. října od 10 do 16 hodin, Lysice

Na vnitřním nádvoří se těšte na tématický minitrh, dýňové pochutiny, dílničku pro děti a výstavu dýní. Pokud se půjdete podívat na prohlídku I. návštěvnického okruhu, můžete tam obdivovat podzimní výzdobu. Vystoupí i cimbálová muzika Majerán. Podrobnosti najdete zde.

Burčákový pochod v Miloticích

  • 12. října, Milotice

V sobotu proběhne 43. ročník tradičního burčákového pochodu osadou vinných sklepů Šidleny u Milotic. Kromě procházky po Šidlenských sklepech máte možnost pokračovat po tradiční trase směr Dubňany a Mutěnice, ochutnat burčák, nebo skvělá vína od místních vinařů. Připraveno je také bohaté pohoštění z místních specialit.

Spustit audio

Související