Tanec, soutěž v tahu břemene, kaskadéři. Pardubické závodiště ukáže Koně v akci

7. září 2022

Druhá největší akce, která se každoročně odehrává na pardubickém dostihovém závodišti, nás čeká v sobotu. V hlavní roli budou opět koně, kteří se představí při sportovních i pracovních činnostech.

V sobotu čeká na návštěvníky 19. ročník soutěže v orbě koňmi O ruchadlo bratranců Veverkových. Dále jsou na programu dvě mistrovství České republiky. V sobotu soutěž v těžkém tahu, kdy kůň musí na určité dráze utáhnout co největší břemeno a v neděli soutěž v ovladatelnosti s kládou, která vychází z lesních prací.

Ukázka orby na výstavě Koně v Akci na pardubickém závodišti

Divácky atraktivní bude každoroční koňská show. „Je to tradiční odpolední program, kdy se snažíme předvést co nejvíc plemen koní, co nejvíc dovedností. Koně budou tančit, skákat, komunikovat. Namátkou můžu vybrat volnou drezuru fríského koně, který bude tančit. Budou ukázky westernových disciplín, bude tam dostih shetlandských poníků a vrcholem bude jezdecká a kaskadérská skupina, která by měla předvést i trochu adrenalinovější disciplíny,“ dodává Kateřina Nohavová.

Koně v akcí cíli na celou rodinu, takže doprovodný program potěší hlavně malé návštěvníky. V neděli pak na akci navážou Okresní dožínky. Více na stránkách zavodistepardubice.cz

Spustit audio

Související