Sulc z Jalubí

Základem dnešní pochoutky jsou kolena, nohy, hlava, bobkový list, pepř a hlavně vařené kůže. Kuchaři a kuchařky už jistě ví, že dnes pro vás máme recept na sulc neboli huspeninu.

Budete potřebovat:

  • 1 vepřové koleno
  • 4 vepřové nožky
  • 3 cibule
  • 4 petržele
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 6 sterilovaných okurek
  • 2 lžíce octa
  • 5 stroužků česneku
  • bobkový list, nové koření, jalovec, majoránka, sůl

Postup:

  1. Očištěné koleno a nožky uvaříme ve slané vodě doměkka (může se vařit i 3 hodiny).
  2. Měkké maso vyjmeme a obereme.
  3. Do vývaru přidáme dvě lžíce soli, koření, očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme dvě hodiny.
  4. Vývar scedíme.
  5. Maso, zeleninu a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme do vývaru a ochutíme octem.
  6. Hotovou směs vložíme do připravených misek (mističky nebo nádobu vypláchneme studenou vodou) a necháme ztuhnout.
zdroj: Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku