Studenti zpívají koledy seniorům v ostravských domovech. Akci pomohl zorganizovat Český rozhlas Ostrava

17. prosinec 2017

Seniorům ostravského domova Kamenec dnes zahraje folklórní soubor Ondřejnica. Akci pomohl zorganizovat Český rozhlas Ostrava a podobnou událost už mají za sebou klienti porubského domova Slunečnice. Maminka naší kolegyně Zity Mickertsové totiž učí na Vysoké odborné škole sociální a tak slovo dalo slovo a skupinka mladičkých studentek včera dopoledne zazpívala seniorům koledy a vánoční písničky.

Folklorní odpoledne v domově pro seniory Slunečnice

Devětaosmdesátiletá paní Miluše se do velkého sálu domova dopravila s pomocí chodítka a na její tváři je vidět jak se moc těší. „Když pro nás něco je, tak jsme rádi. Jinak je to tady docela fádní. My staří lidé jsme vždycky rádi, když tady něco máme,“ říká paní Miluše.

Doprovod jí tady dělá sousedka, která se na tuto událost dokonce pečlivě namalovala. „Byla jsem zvyklá dělat si doma make up, ale teď mám jen jednu ruku zdravou, takže je to problém,“ říká.

Děvčata kvůli vystoupení musela vstávat docela brzo, ale jsou evidentně nadšená. „Já sama jsem ráda, že tady můžu vystupovat. Mám z toho dobrý pocit. Že dělám něco pro ostatní, je pro mne dobrá věc,“ popisuje 20letá studentka Alena. „Hodně to pro mě znamená. Je něco jiného se to učit teoreticky a pak je to něco jiného vidět to v praxi,“ dodává.

„Každá tato akce je přínosem. Senioři jsou strašně rádi, když někdo mladší přijde mezi ně,“ říká ředitel domova Radek Baran.

Folklorní odpoledne v domově pro seniory Slunečnice
Folklorní odpoledne v domově pro seniory Slunečnice
Folklorní odpoledne v domově pro seniory Slunečnice
autor: ada
Spustit audio