Striptér v domově pro seniory. Takové Vánoce tady prý ještě nezažili

28. prosinec 2018

Ježíškova vnoučata plnila a stále plní i hodně netradiční přání. Mezi ně určitě patří nápad seniorek z Orlové na Karvinsku. Velmi si přály zažít atmosféru pánského striptýzu s nějakým urostlým svalovcem. A přímo v jejich domově, protože na vozíku se dál nedostanou. Samy nečekaly, že se dárci najdou velmi rychle a pánská návštěva jim zpestří ještě konec roku.

Paní Eva a paní Věra přišly do kulturní místnosti jako první. Prý to všechno vymyslely, ale nechtějí to přiznat.

V sále Domova pro seniory Slezské humanity v Orlové se naposledy hrálo na zobcové flétny. Teď to bude trochu jinak, uprostřed čeká velká reprobedna.

„Já se cítím úplně na pohodu, jak se říká, protože tohle publikum je totiž nejlepší. Kdysi jsem dělal pro paní, která měla dokonce devadesát let. Takže tohle je omladina,“ usmívá se striptér Rocky, který se ve vedlejší místnosti připravuje na vystoupení.

A jde se na věc. Velká část osazenstva domova se zpočátku velmi ostýchá, klopí zrak. Ale nakonec si jedna za druhou přece jenom sáhnou a dokonce i plácnou.

O diváckou kulisu se postaraly dárkyně – mladé dámy Nikol, Pavla, Petra a Naďa. Jsou spokojené, jak to dopadlo.

Takové Vánoce v domově prý ještě neměli. Kdoví, co zdejší parta seniorek vymyslí zase za rok.

autor: mrk
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.