Středočeský víkend nejen ve víru tance. Ples chystají princezny i kotelníci

26. leden 2018

Plesová sezona ve středních Čechách pokračuje. Milovníci tance si přijdou o víkendu na své v Mladé Boleslavi, Kolíně i v Kladně a to jak za doprovodu big bandů, country kapel nebo dokonce cimbálu. A kdo tanci neholduje, může si jít zabruslit nebo se vydat na noční pochod nebo ornitologickou vycházku.

Jestli nevíte, jak v pátek zabavit své potomky, tak je pošlete do Domu dětí a mládeže v Kutné Hoře. Je tam naplánovaný turnaj v pexesu. V párování kartiček se bude zápolit mezi půl třetí až půl pátou odpoledne.

Milovníci vycházek se před víkendem můžou vypravit na NOČNÍ PŘECHOD OKRESEM. Turisté odjedou v 18 hodin od Billy a v 18:15 se vydají z „Nové silnice" na 10ti kilometrovou trať směrem - Bahno - Černíny - Červené Janovice. Na konci účastníky čeká večeře a hudba v Restauraci U Strejčků v Červených Janovicích.

Plesové období pokračuje a ve Velkých Popovicích se dnes koná Myslivecký ples. Bavit se můžete v místní sokolovně a o hudbu se postará skupina Studio 95. Začíná se v 8 hodin večer a samozřejmě nebude chybět bohatá tombola.

Taxmeni v Českém rozhlase České Budějovice

A country bál se dnes koná v Mladé Boleslavi. Ve velkém sále Domu Kultury se sejdou Taxmeni, Modrotisk, Michal Tučný revival a taneční skupina Bezinky. Zábava začíná ve 20 hodin večer.

První NOVOSTRAŠECKÝ BÁL se dnes koná v Novém Strašecí. Začíná v 19 hodin v místním Kulturním centru a tancechtivým zahraje Big Band Základní umělecké školy Turnov. Těšit se můžete i na originální předtančení nebo velkou hru s mnoha odměnami.

Škoda muzeum v pátek nabízí DIASHOW MARTINA LOEWA - a mluvit se bude o Bajkalu - neboli jezeru uprostřed Sibiře, které je jedním z nejcennějších přírodních klenotů naší planety. A také nejhlubším jezerem světa. Zadržuje taky nejvíce sladké vody na světě. „Modrou perlu Sibiře" a přírodní unikát chráněný UNESCO můžete poznávat v sále Laurin a Klement fórum a začíná se v 19 hodin.

Koncert k životnímu jubileu legendárního kytarového virtuóza Lubomíra Brabce se v pátek koná v Tylově divadle v Kutné Hoře. Program je složený z nejúspěšnějších kytarových skladeb v mistrově podání a hrát se začíná v 19 hodin.

Regionální muzeum v Mělníku v sobotu pořádá zimní ornitologickou vycházku. Začíná v 9 hodin na pravém břehu Labe u železničního mostu v Neratovicích a oslaví Světový den mokřadů, který připadá na druhého února.

Kytarista Lubomír Brabec

Rozhýbat se v sobotu můžete ve Velkých Popovicích. Každý víkend se tam koná veřejné bruslení a dnes můžete na led od dvou do čtyř a zítra od čtvrt na dvě až do čtvrt na čtyři odpoledne. Zájemci můžou dorazit do hokejového klubu Slavoj a k bruslení hraje i hudba.

Muzeum v Kolíně dnes pořádá zážitkový program pro (pra)rodiče a rodiče s dětmi o cestování, cestách a dalekých krajích. Koná se mezi 13. a 16. hodinou ve Veigertovském domě na Karlově náměstí a nese podtitul Boty toulavý. A aby to ho nebylo málo, v 15 hodin se přidá i pohádka s refrénem v podání Divadélka Kůzle.

V Kutné Hoře se v sobotu budou bavit místní fotbalisté. Mají totiž ples, na kterém zahraje skupina KH Band a jako host také Vilémova kapela. Reprezentační ples se koná ve Zruči nad Sázavou. Těšit se můžete na večer plný hudby, zpěvu, tance a zábavy a k tomu všemu zahraje skupina Peklo. O předtančení se postará taneční škola Salta Vlašim a půlnočním překvapením bude bohatá tombola. Začátek akce je v 19 hodin večer ve společenském sále Domova pro seniory.

Hasičský ples přichystali v Čelákovicích. Pořádá ho místní sbor dobrovolných hasičů a začíná ve 20 hodin v Kulturním domě v Sadech 17. listopadu.

A v Mladé Boleslavi chystají Kotelnický bál. Od půl sedmé večer vás ve velkém sále Domu Kultury čeká Hana Zagorová, David Koller, ABBA CZ, Big Band Relax, Cimbál Grejcar a další.

Prohlídky svatohorské zvonice si v neděli nenechte ujít v Příbrami. Konají se v každou celou hodinu od 13. do 16. hodiny na Svaté Hoře a dozvíte zajímavosti o svatohorských zvonech, zblízka si je prohlédnete a zjistíte i to, v jakém tónu jsou naladěné. Prohlídka je asi půlhodinová a skrz okenice můžete obdivovat i krásy města Příbram.

Zámek Veltrusy

Na zámku ve Veltrusech mají novou expozici na téma: Aristokracie: začátek konce. Až do konce března vás provede obdobím od počátku 18. století, kdy Chotkové zahájili svoji velmi úspěšnou úřednickou kariéru, až do 20. století, které znamenalo konec šlechtictví a ztrátu majetku. Zpřístupněné budou místnosti s výhledem na nádvoří a navíc se můžete podívat i na dlouhodobou výstavu Váhy, míry, závaží - která vám vysvětlí, kolik váží libra, co je to látro nebo jak velký je žejdlík.

Kulturní dům Josefa Suka v Sedlčanech v sobotu pro nejmenší diváky připravil pohádkové představení ČERTŮV ŠVAGR. Od 15 hodin uvidí děti a hru na motivy klasické pohádky Boženy Němcové. Dětský muzikál vás zavede za hlavním hrdinou Petrem, kterého k čertu pošle zlá a vypočítavá macecha. Po sedmi letech se vrací na zem, kde poznává dobré i zlé.

Tři přání pro Andulku - tak jmenuje divadelní představení, které dnes pro děti přichystali v Mělníku. Od třetí hodiny se hraje v místním kulturním domě a účinkuje spolek s názvem Slánská scéna.

Princeznovský bál v neděli chystají v Kladně. Malé princezny a princové můžou dorazit do Labyrint klubu Spirála v Litevské ulici od 15 hodin a programem je bude provázet celá královská rodina.

Princezny na zámku Radíč

Děti v neděli můžete vzít na Pohádky z pařezové chaloupky do Tylova divadla v Kutné Hoře. Od 15 hodin odpoledne najdete kouzelné stavení daleko za lesem, na pasece, pod stromy, pod mechem a kapradím. A setkáte se i s obyvateli - Křemílkem a Vochomůrkou. Veselá pohádka, plná hravosti, humoru a písniček začíná ve tři hodiny odpoledne.

Kdo má i v neděli chuť pustit se na taneční parket, neměl by chybět v sále kulturního centra v Rakovníku. Je tam přichystaný Taneční podvečer a hraje kapela Šlapeton. Tančit se bude od 16 hodin odpoledne.

Divadlo u Valšů v Praze na neděli přichystalo inscenované čtení díla Josefa Kajetána Tyla s názvem Krvavé křtiny čili Drahomíra a její synové. Začíná se ve čtyři hodiny odpoledne a zjistíte, kdo je hrdinou? Kníže Václav, který věří v sílu slova? Anebo jeho matka Drahomíra a bratr Boleslav, kteří věří v sílu meče? Tylovo velké drama zahájí celoroční cyklus inscenovaného čtení, nazvaný Hrdina v českém dramatu. Divadlo tak chce důstojně připomenout stoleté výročí založení Československé republiky.

Spustit audio