Středeční Noční linka: Umění v našem životě a naší rodině

14. září 2022

Snad každý z nás, když byl malý, rád maloval nebo zpíval. Spousta slečen snila o tom, že jednou budou velkou zpěvačkou. Později někteří z nás navštěvovali Základní uměleckou školu a hráli na nějaký umělecký nástroj. Někteří chodili do houslí jen kvůli rodičům a z jiných jsou teď umělci! Jak jste na tom vy?

Co vám říká slovo umění? Máte v rodině hudební geny a podědili jste je i vy? Hrajete na nějaký hudební nástroj? Jaký a co vám hudba přináší? Nebo vás lákají básně? Pokoušeli jste se někdy je psát? A jak to dopadlo? Co bylo vaším impulsem pro psaní? Nebo snad malujete? Kde hledáte inspiraci pro svá díla? Co pro vás znamená umění a jak vás provází vaším životem?

Vaše příspěvky nám můžete psát na rozhlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email linka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.

V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.