Středeční Noční linka: Pomáhá vám v životě víra?

14. duben 2021

Jaká je vaše víra? V co věříte? Kdy jste se přesvědčili o síle víry člověka? Máte víru v sebe, někoho, něco konkrétního a nebo je to pro vás víra v přírodu, vesmír? 

Víra nám dává sílu a mnohdy nás přesvědčila, že naděje umírá poslední. Možná nepatříte zrovna mezi ty,kteří chodí do kostela, ale věříte, máte svou víru a vnímáte srdcem. Myslím, že každý člověk v něco věří-někdo jen v sebe, jiný přírodě.

To, že někdo vyrostl ve věřící rodině a víra mu byla odmalička vštěpována nutně neznamená, že bude věřící celý život. Je to cesta. Každý z nás se svobodně rozhoduje, v co chce v životě věřit. Mnoha lidem víra pomohla překonat těžkosti a pochopit, že život je dar a zázrak a že i překážky a úkoly mají svůj smysl.

O tom, v co věříte vy a jaká je vaše životní cesta si budete povídat v Noční lince s moderátorem Karlem Sladkým. Karlovi napsala paní Zdeňka, která se narodila do věřící rodiny,matka ji nutila, aby šla do kláštera a paní Zdeňka se po určitě době, kdy se osamostatnila rozhodla, že takto ne, že nežila svůj život, ale život své matky. Teď má víru v přírodu a v dobro, ale věří si pro sebe a myslí si, že když člověk něčemu příliš propadne, může to být až nebezpečné.

K tématu můžete Karlovi Sladkému napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio