Středa: Chystáte se letecky na dovolenou?

10. červen 2015

Jaké jsou vaše zkušenosti s létáním? Byli jste někdy letecky na dovolené, a co jste ve vzduchu prožívali? Bylo vám někdy ouvej, třeba při turbulenci? Jaké bylo vaše poprvé, když jste vstoupili na palubu letadla, jaké jste měli pocity? Možná jste ještě nikdy neletěli, ale sbíráte k tomu odvahu? Zažili jste někdy adrenalin v podobě letu horkovzdušným balónem, nebo jste se vznášeli i sami na rogale?

Podělte se s námi o zážitky z vaší dovolené, kterou jste absolvovali letecky. Poraďte všem, kteří se také chystají na dovolenou, ale ještě nikdy neletěli, na co by si měli dávat pozor, čeho se vyvarovat nebo kam se určitě podívat.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.