Šťastné a ledové! Vsetíňané si budou moci poprvé zabruslit přes svátky v centru města. A zdarma

18. listopad 2019 17:48

V centru Vsetína bude lidem před Vánoci poprvé k dispozici umělé kluziště na náměstí Svobody. Vstup na něj bude zdarma. Otevře se už 22. listopadu.

Lidé si v předvánočním čase budou moci poprvé zabruslit v centru Vsetína. „Na náměstí Svobody bude k dispozici umělé kluziště. K bruslení na něm je možné používat běžné brusle, musí však být dobře nabroušené, kluziště opatřené mantinely se poprvé otevře 22. listopadu a v provozu bude až do 20. prosince,“ sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková. Vstup bude zdarma.

Čtěte také

„Chceme našim občanům zatraktivnit období před vánočními svátky, umožnit jim zastavit se v předvánočním shonu a nakupování dárků a kluzištěm oživit centrum města. Pro všechny na něj bude vstup zdarma, přičemž počítáme s provozní dobou od 09:00 do 18:00,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL). Pronájem kluziště o rozměrech 20 krát 10 metrů bude stát 350 tisíc korun.

Umělé kluziště je podle města ekologické, na nastříkání obdobné plochy by bylo potřeba asi 10 tisíc litrů vody. Kluziště k provozu nepotřebuje ani elektrickou energii.

Město chce nabídnout příznivcům bruslení také klasickou ledovou plochu. „V případě příznivých povětrnostních podmínek počítáme s tím, že bude v provozu i venkovní ledová plocha Na Lapači,“ uvedl Růžička.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související