Spisovatelka Ivanka Devátá splnila vánoční přání manželům Ireně a Václavovi

17. únor 2019

Ježíškova vnoučata z ČRo Region uskutečnila jeden životní sen, sama se ale v pražském domově pro seniory dočkala velkého překvapení.

Redaktoři z Regionu našli na portálu Ježíškových vnoučat jedno přání poslední den před Vánocemi. Manžele Irena a Václav mají všechny knížky Ivanky Deváté, mají ji moc rádi a jejich přáním i životním snem bylo osobní setkání. Ivanka Devátá je pravidelným hostem pořadu Humoriáda, který ČRo Region vysílá, a tak byla domluva snadná. Přání bylo během chvíle rezervováno, ale jeho splnění odloženo až na únor.

V den splnění přání přijeli redaktoři se spisovatelkou do domova pro seniory ve Slivenci, kde už byli napjatě očekáváni. Bylo domluveno nejprve setkání s paní Irenou a panem Václavem v jejich pokoji, ale potom také beseda Ivanky Deváté i pro všechny seniory.

Na pokoji však čekalo redaktory z Regionu velké překvapení, přivítal je tam jejich rozhlasová kolega Jan Kovařík. Nepřišel však setkání natáčet pro jinou stanici, jak se původně domnívali. Paní Irenu a pan Václava představil překvapeným kolegům jako své rodiče, s kterými si přijel jejich radost užít. Sám o jejich přání nevěděl, našel ho také na portálu Ježíškových vnoučat, ale než si ho stihl zarezervovat, přání ze systému zmizelo. Netušil, že za jeho splněním stojí kolegové a kamarádi, překvapení tedy bylo vzájemné.

Ježíškova vnoučata Regionu nadělovala radost s Ivankou Devátou

Setkání Ivanky Deváté a manželů Ireny a Václava i jejich syna Jana bylo plné štěstí a vzájemného porozumění, ihned našli společnou řeč. Bylo krásné pozorovat, jakou radost mají ze splněného senioři, kteří nejsou osamělí, ale naopak ji mohou sdílet s milovaným synem.

Radost rozdávala známá spisovatelka i v besedě pro ostatní seniory, naslouchal a skvěle se bavil i personál domova. Vánoce jsou už sice dávno za námi, ale Ježíškova vnoučata mohou přinášet úsměvy na tvářích seniorů po celý rok. Opravdu to má smysl.

Ježíškova vnoučata Regionu nadělovala radost s Ivankou Devátou
autor: JMys
Spustit audio