SOUTĚŽ: Oslavte s námi výročí Československa koncertem

16. říjen 2018

V neděli 28. října 2018 proběhne v brněnském Sono Centru velký koncert na oslavu 100 let založení Československé republiky.

Během hudebně pestrého večera, jehož program tvoří hudebníci spojení s Brnem, se bude cestovat časem! Začátek v letech třicátých a čtyřicátých, přes šedesátá a sedmdesátá léta až do současnosti.

Robert Křesťan na hudebním festivalu

Program akce otevře vystoupení skupiny Django Jet hrající taneční swing a francouzský gypsy jazz. „Prvorepublikový feeling“ přinese písničkový pořad Mě to tady (ne)baví v podání Jiřího Vondráka, Hany Robinson a Orchestru Divadla šansonu. Díky písním Adiny Mandlové, R. A. Dvorského a Huga Haase, mezi nimiž pobaví něžný humor kabaretních čísel, se rázem ocitneme v době černobílých filmů. Dále uslyšíte průkopníky bigbítu – kapelu Synkopy 61, která v roce 2016 oslavila 55 let své existence a hlavním hostem večera bude Robert Křesťan a Druhá tráva.

Hosty hudebně nabitého večera můžete být i vy. Jak na to?

Made in Czechoslovakia je speciálem pořadu Apetýt Českého rozhlasu Brno. Tento měsíc představujeme osobnosti, které jsou spjaty s Československem a jsou známi i ve světě. Víte, kdo byl prvním hostem tohoto apetýtového speciálu? (malá nápověda: pátek, 11:04)

Odpověď na soutěžní otázku nám zašlete na e-mailovou adresu poslouchame@rozhlas.cz. Pokud budete mezi prvními čtyřmi šťastlivci, vstupenka pro dvě osoby na říjnový koncert je vaše.

autor: lop
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.