Šoulet
Šoulet, tak to je tradiční židovský pokrm. Připravuje se o nejznámějším židovském svátku kterým je „šábes“. Ten se slaví každý týden od pátečního do sobotního večera. Jedná se o svatý den, kdy ustává práce.
Budete potřebovat:
- 1 hrnek fazolí
- 1 hrnek krup nebo pohanky
- sůl
- sádlo
- cibuli
- slaninu
Postup:
- Hrnek fazolí namočíme den předem.
- Následně fazole uvaříme v osolené vodě.
- Ke konci přidáme hrnek krup nebo pohanky.
- Povaříme do měkka a slijeme vodu.
- Pak přidáme na sádle osmahlou nadrobno nakrájenou cibulku, případně i slaninu.
Šoulet je výborný i samotný. Případně se dá jíst jako příloha ke klobásce, pečenému masu nebo třeba kačeně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka