Sobotní Noční linka: A bude tady podzim - první podzimní den nás čeká už tuto neděli

22. září 2018

Otázky: Jak na vás působí podzim? Máte rádi toto roční období? Čím pro vás je? Jakým aktivitám se v této době věnujete? Inspiruje vás podzimní příroda? Vnímáte její pestrou paletu a radujete se z ní? Vyrábíte s vnoučaty draky a nebo jim vyprávíte, jak jste za dávných časů prožívali podzim vy? Sbíráte šípky, kaštany,žaludy, máte už dostatečné zásoby dřeva na zimu? Trávíte ještě čas na chatě, chalupě, nebo už jste zazimovali? 

Co vám doma v této době dělá radost? Také jste v dětství pekli brambory v ohni a pouštěli draky? Možná to děláte dosud a rádi!

První podzimní den nás čeká už tuto neděli. Podzim je obdobím příprav na dlouhou zimu. Sluníčko postupně ztrácí svojí sílu, dny se stále více zkracují. Pomalu bude převládat chlad a tma. Doba změn je vždy zkouškou odolnosti organismu, po psychické i fyzické stránce. Stejně jako listy spadlé na zem obohacují půdu pro další úrodu v novém roce, tak bychom i měli být schopni vzdát se všeho, co už nejsme schopni využít a vytvořit tak prostor pro nové.

Podzim symbolizuje schopnost roztřídit důležité od nedůležitého, sílu a ochotu vzdát se nepotřebného. Brzy se zhluboka nadechneme podzimního svěžího vzduchu,a le určitě si ještě budeme užívat i slunečních paprsků v babím létě. Jak vnímáte a prožíváte podzim vy?

Na vaše příběhy a zkušenosti se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo mu zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio