Sobota v Litomyšli: mistrovství republiky v basketu, burgery a muzika

14. červenec 2022

Litomyšlské Smetanovo náměstí v sobotu ožije sportem, hudbou a dobrým jídlem. Koná se tam první ročník ADFORS Basket Street fest.

„Sloganem festivalu je společně za zážitky. A to společně se myslí tak, že může přijít celá rodina společně, ale také že se potkají tři oblasti, které se společně doplňují. A to je sport reprezentovaný mistrovstvím republiky v basketbalu tři na tři. Je to finálový turnaj, kde se utkají i národní týmy polské a slovenské reprezentace. Po turnaji následuje koncert tří kapel. A samozřejmě ke sportu a k hudbě patří dobré jídlo a to bude zajištěné Burger Street festivalem,“ říká ředitel festivalu Martin Šorf.

Zájemci všeho věku si můžou basketball vyzkoušet, program je přichystaný i pro nejmenší návštěvníky.

Akce, která pomáhá

Vstupné na akci je zdarma, ale pořadatelé budou rádi za příspěvek nemocné Anielce. „Je to mladá slečna, která má velmi omezenou hybnost a zrak. Pomoci ji můžou rehabilitace v Německu, které jsou ale finančně nákladné. Proto se budeme snažit vybrat částku, která by jí tyto rehabilitace zajistila,“ vysvětluje

Martin Šorf

.

„Akce začíná v 10 hodin, kdy se rozjedou společně mistrovství republiky v basketbalu a zároveň burger festival. Finálové zápasy jsou v plánu kolem třetí hodiny. V 17:30 zahájí první koncertem duo Verona, v 19:15 budou následovat Ready Kirken, a program od 21 hodin uzavírá litomyšlská skupina Machos Burritos,“ zve Martin Šorf.

Burger fest až do neděle

Po oba víkendové dny můžete ochutnat burgery klasické hovězí, ale i vegetariánské, veganské nebo s bezlepkovou houskou. Nabídka stánků ale nebude omezená jen na burgery.

Spustit audio

Související