Sněžení komplikuje dopravu na Slovensko. Cesta do Starého Hrozenkova je obtížně sjízdná pro kamiony

7. únor 2018

Husté sněžení na Zlínsku komplikuje cestování především na hlavním tahu na Slovensko přes hraniční přechod Starý Hrozenkov. Problémy mají především kamiony.

Podle serveru Dopravniinfo.cz je pro nákladní auta obtížně sjízdná silnice E50 k hraničnímu přechodu i do vnitrozemí.

"Nákladní auta nemohou vyjet stoupání do Uherského Brodu i opačně," uvedl server s tím, že nutná je zimní výbava a sněhové řetězy. Se zdržením tam mají řidiči počítat až do pozdních odpoledních hodin.

Problémy se sjízdnosti jsou také v Buchlovských horách, kde by měli řidiči jezdit opatrně. Nesjízdná a uzavřená je také komunikace z Modré na Bunč.

"Jde o klasickou kalamitní situaci," řekl ČTK policejní mluvčí Petr Jaroš. Automobily často kvůli kluzké vozovce sjely do příkopu, narazily do svodidel nebo se obrátily na střechu. U Slavičína na Zlínsku se osobní vůz srazil s chodcem. "Šlo o řidiče kamionu, který nasazoval řetězy," uvedl Jaroš. Podle prvotních informací byl však muž na silnici zraněn jen lehce.

Kvůli ledovce je pro nákladní vozy nesjízdná také cesta v Bojkovicích. Pouze se zimní výbavou projedou nákladní automobily obcí Osíčko na Kroměřížsku.

Podle předpovědi meteorologů bude ve Zlínském kraji přes den zataženo se sněžením, místy i vydatnějším. Vát bude mírný jihovýchodní až východní vítr, který se odpoledne a večer změní na severovýchodní.

Problémy na E50 do Starého Hrozenkova

Související